les tueries du Brabant

forum sur les tueries du Brabant
 
AccueilAccueil  PortailPortail  FAQFAQ  S'enregistrerS'enregistrer  Connexion  

Partagez | 
 

 Chantage sur les administrateurs Delhaize?

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas 
Aller à la page : Précédent  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
AuteurMessage
luandaNombre de messages : 572
Date d'inscription : 05/12/2013

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Mar 24 Juin 2014 - 4:38

Revenir en haut Aller en bas
luandaNombre de messages : 572
Date d'inscription : 05/12/2013

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Mar 24 Juin 2014 - 4:41

dumont de chassart et le rexisme a fleurus
http://www.mig.be/edc/livre/Le%20Proc%C3%A8s%20des%20Assassins.htm
Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 11982
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Jeu 3 Juil 2014 - 19:05


Il y a des choses intéressantes à creuser du côté de BUFA mais aussi de Food Lion :


De groep Food Lion werd in Amerika eveneens opgericht in 1957 als onderdeel van de groep Delhaize. Nadat de dubieuze zaken van Jacques Leclercq in het openbaar verschenen werd hij verbannen naar Amerika. Hij kwam aan de top van Food Lion en zou nooit meer in België verschijnen.

Jacques Leclercq was via huwelijk verbonden met de familie's Zurstrassen en Blaton. Deze laatste familie kwam tevoorschijn in de bouw van de diamantbeurs Fortunia. Een zeer geheim dossier waar ook Max Winders-Carlier, de beheerder van de firma Opdebeeck & Co, deel van uitmaakte.

De Opdebeeck's speelden een rol in de zaken van de BUFA, KB-LUX van de Boerenbond en van de Crédit Mobilier de Belgique waarvan het actief in de Banque d'Anvers verdween! De Opdebeeck's waren ook de boekhouders en bedrijfsrevisoren van de Michaux's en later de Mercier's !

_ _ _


Voir aussi

http://tueriesdubrabant.winnerbb.com/t82p30-pourquoi-delhaize

http://www.citblaton.be/presse/081129-lle-16.pdf

http://www.cegesoma.be/docs/media/chtp_beg/chtp_15/chtp15_023_Laureys.pdf

(...)  Deze attitude van de niet-joodse werkgevers wordt bevestigd in de archieven van de diamantbeurzen. Hoewel de ontjoodsing in sommige gevallen vermeden kon worden, deed er zich toch een ingrijpende ‘vervlaamsing’ voor. In eerste instantie stelden de nog aanwezige, maar moegetergde joodse beheerders een vrijwillig collegiaal aftreden van het bestuur voor. De niet-joodse beheerders wezen dit af. In oktober 1940 werden de leden van Fortunia, de beurs voor de Kempische fabrikanten, tot de Diamantbeurs toegelaten en na een vermindering van het inschrijvingsgeld tot 500 frank was sprake van een ware toevloed van nieuwe (Vlaamse) leden 32 . Joodse handelaars gaven hun bureel op en stelden het meubilair ter beschikking van hun Vlaamse collega’s  33 . (...)


Veruit de belangrijkste collaborateur, Gustaaf Breugelmans, kan evenmin expliciete antisemitische handelingen of uitspraken verweten worden. Hij was wél Duitsgezind (zijn moeder was een Duitse). Hij koesterde de hoop dat de Duitsers de eindzege zouden behalen en steunde als plaatsvervangend voorzitter van Fortunia de standpunten van de VBD (bijvoorbeeld door te pleiten voor een directe bevoorrading van de kleine fabrikanten). Er werd van Breugelmans echter gezegd dat hij bereid was om over lijken te gaan om geld te verdienen 34 .  Zo dreef hij zonder problemen handel in geroofde joodse goederen. De verzwakte joodse diamantairs waren dan ook een gemakkelijke prooi voor afpersingen en intimidaties. De vooroorlogse advocaat van Breugelmans was Jan Brans van het advocatenkantoor Lode Craeybeckx. Brans zou tijdens de bezetting hoofd redacteur worden van het VNV-partijblad Volk en Staat.    (...)

Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 11982
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Jeu 3 Juil 2014 - 19:38

Il ne faut pas oublier les liens entre la famille van W. et BUFA ...

_ _

In datzelfde jaar 1948 verscheen van W. voor het eerst in de holding BUFA of Union Financière d'Anvers in het bijzijn van Baron van de Put, M.P Vanderlinden beheerder van de Caisse Hypothecaire Anversoise en Frédéric Jacobs. De geschiedenis van de BUFA loopt evenwijdig met de zaken van de katholieke Boerenbond die zelf aandeelhouder was van de eerste Union Financière d'Anvers van Baron van de Put.

Verschillende onderzoekers beweerden dat Richard van W. samen met een zekere Gherardi Dandolo zich in het jaar 1982 voor de helft van het kapitaal had ingekocht in de Antwerpse privaatbank Beeckmans Gheysens, Vanderlinden & Co. Een privaatbank die gelinkt was aan de zaken van de nepbank CCF. Dat Van W. zich op zijn eentje in de privaatbank had ingekocht is weinig geloofwaardig gezien hij familie was van Le Jeune. Zeer waarschijnlijk werd hier de hand gelegd op gestolen kapitalen. Het antwoord ligt mogelijk bij de BUFA !
Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 11982
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Jeu 3 Juil 2014 - 20:28


Et un lien intéressant vers Gevaert ...

_ _

De fondsenbeheerder Georges Beeckmans werd meer dan één keer vermeld op het kasteel Coetermans in Mortsel. Georges Beeckmans die de beheerder was van de Beeckmans Frères op de Oudaen was ook de bankier van de commanditaire venootchap L. Gevaert & Co die opgericht was door Lieven Gevaert. Deze laatste onderneming was blijkbaar eveneens gevestigd in Mortsel. In 1920 vond er een vergadering plaats op initiatief van de Beeckmans Frères en de aandeelhouders van de commanditaire venootchap L. Gevaert & Co. Onder de aanwezigen Lieven Gevaert die vermeld werd als administrateur van de Union Immobilière van Constant Smeesters !

(...)

Op het adres van de Ph. Cardon & Cie werden voor notaris Cols ondernemingen opgericht waar immens veel geld afkomstig van de diamanthandelaar Louis Coetermans in ondergebracht werd. Meestal met het oog op de verdere uitbreiding van Antwerpen. In 1924 verscheen de firma Beeckmans Frères in Oostende samen met de Association de Hoteliers, de Algemeene Bankvereniging, de Banque de Commerce en de Banque d'Anvers. Het doel van deze bijeenkomst waren naoorlogse goede doelen. De Algemeene Bankvereniging werd beheerd door Frans van Cauwelaert, Gustave Sap en Lieven Gevaert van de firma L. Gevaert & Cie. Na 1925 verscheen de Centrale Financière (Anc. Beeckmans Frères S.A) in de kapitaalsverhoging van de N.V. Gevaert (Anc. L. Gevaert & Cie). Het kapitaal werd verhoogd van 60.000.000 naar 97.520.000 frank. De nieuwe aandelen werden overgenomen door de Centrale Financière, de Algemeene Bankvereeniging, de Volksbank van Leuven en het Algemeen Belegingskantoor.

(...)

Het waren ook deze heren waaronder Gevaert, Sap, Renkin, Smeesters en van Cauwelaert die een deal sloten met de groep van Baron van de Put en met die van de groep Homberg-Lazard! Dit gebeurde in samenwerking met de City Bank of New-York en de Barclays Bank waarvan Baron van de Put de vertegenwoordiger werd! Ongeveer een maand terug ontdekte ik een dokument over één van de banken die medeopgericht werd door de handlangers van de Boerenbond. Dit gebeurde tijdens de oorlog voor de consul van België in Roosendaal. Volgens de archieven was de Consul niemand minder dan de heer Antoine Laane waarvan de bank op dat moment overgenomen werd door de Rotterdamse Bank, een bank die op datzelfde tijdstip een deal sloot met Oppenheimer inzake de aandelen van de Pomona diamantmijnen! Nog op datzelfde moment werd de Algemeene Bankvereniging opgericht die minstens twee lenigen verkreeg van de City Bank of New-York! Een betrouwbare persoon die in Roosendaal notaris is geweest heeft daar in het register een onderzoek verwezenlijkt. Er werd geen enkel spoor van de bank teruggevonden!

(...)

_ _

http://fr.wikipedia.org/wiki/Agfa-Gevaert

_ _

Les liens avec les Etats-Unis vont se poursuivre ...

Voir

http://tueriesdubrabant.winnerbb.com/t2358-geoffrey-swaebe#80791


Met weloverwogen lichtzinnigheid: de biografie van André Leysen
Par Jan Bohets

Geoffrey Swaebe est le premier ambassadeur des USA en Belgique avec lequel a travaillé Richard Holm, chef de station de la CIA en Belgique au milieu des années 1980.

En Belgique, Dick Holm a coopéré au moins une fois avec Raymond van Calster.

http://tueriesdubrabant.winnerbb.com/t1496p15-deferm-leon-francois

http://fr.wikipedia.org/wiki/Stay-behind_en_Belgique

Le SDRA 8 était au service de la Belgique, mais aussi de l'OTAN et dépendait par conséquent du ACC ou Allied Clandestine Committee (c'est le chef du Service général de Renseignement de l'armée belge, le général Raymond Van Calster, qui occupera la présidence du ACC en 1990) et du CPC ou Clandestine Planning Committee.Il faut se souvenir du parcours de André Leysen :

http://archives.lesoir.be/la-confession-d-andre-leysen-un-non-ferme-a-l-amnistie-_t-19950324-Z099VV.html

Vendredi 24 mars 1995

La confession d'André Leysen

Un grand patron avoue son passé nazi. Pour mettre la jeunesse en garde contre les discours musclés de l'extrême droite.

(...)


http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/1549092.stm

IG Farben to be dissolved

Most of the company's assets were confiscated after World War II and were transferred to four big German corporations: Bayer, Hoechst, Agfa and BASF.

Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 11982
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Ven 4 Juil 2014 - 7:12


LEYSEN: patron des patrons. Une coïncidence ?

Le passé de Leysen illustre parfaitement les propos de Annie Lacroix-Riz au sujet des collaborateurs fascistes français repêchés après la guerre.

On n'allait quand même pas mettre un gauchiste à la tête des patrons belges...

Leysen avait le support des Américains.

Bonvoisin= Bilderberg 1954
Leysen= Bilderberg 2014

Revenir en haut Aller en bas
alainNombre de messages : 1633
Date d'inscription : 10/08/2010

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Ven 4 Juil 2014 - 7:18

.


Dernière édition par alain le Sam 19 Juil 2014 - 14:52, édité 1 fois
Revenir en haut Aller en bas
Et In Arcadia Ego

avatar

Nombre de messages : 1142
Date d'inscription : 30/03/2012

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Ven 4 Juil 2014 - 8:49

.


Dernière édition par Et In Arcadia Ego le Sam 16 Aoû 2014 - 4:28, édité 1 fois
Revenir en haut Aller en bas
alainNombre de messages : 1633
Date d'inscription : 10/08/2010

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Ven 4 Juil 2014 - 10:37

.


Dernière édition par alain le Sam 19 Juil 2014 - 14:53, édité 1 fois
Revenir en haut Aller en bas
Et In Arcadia Ego

avatar

Nombre de messages : 1142
Date d'inscription : 30/03/2012

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Ven 4 Juil 2014 - 11:08

.


Dernière édition par Et In Arcadia Ego le Sam 16 Aoû 2014 - 4:28, édité 1 fois
Revenir en haut Aller en bas
alainNombre de messages : 1633
Date d'inscription : 10/08/2010

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Ven 4 Juil 2014 - 14:23

.


Dernière édition par alain le Sam 19 Juil 2014 - 17:39, édité 1 fois
Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 11982
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Ven 4 Juil 2014 - 16:42


Le temps travaille pour nous
Par Jo Cottenier,Kris Hertogen
_ _ _

(...)   Een andere dochter van Gonzague Le Jeune gekend onder de naam Lutgarde huwde met Xavier Cardon de Lichtbuer. Xavier was een zoon van Stanislas Cardon de Lichtbuer en Joséphine Cogels. Stanislas was een broer van Philippe Cardon de Lichtbuer die in het huwelijk trad met Marie de Browne de Tiège. De leden de Lichtbuer stonden in België gekend als de belangrijkste vertegenwoordigers van extreem Katholieke groeperingen zoals onder meer die van Opus Dei. De kinderen van Marie de Browne de Tiège huwden met Marcel de Sauvage en Suzanne de Donnéa.  (...)

_ _ _


Beweging voor de Verenigde Staten van Europa (BVSE) opgericht door die clown van een biomagnetismegoeroe Walter Kunnen, antwerps industrieel, lid van de AESP, de man achter het blad Europa Eén Federaal; ereleden: Cardon de Lichtbuer Daniël, Claes Willy, Close Robert, von Habsburg Otto, ...

_

On retrouve Robert Close et Otto de Habsbourg ...

Avec Robert Close, nous sommes - à mon avis - proches des commanditaires des tueries du Brabant. Président de l'IEPS, de la WACL, ami de John K. Singlaub, familier de l'OTAN, etc.  Il est intéressant de voir un lien avec les mouvements patronaux.

Il faudrait savoir à quel moment Douglas MacArthur II (ambassadeur des USA, pilier de la secte Moon, etc) a eu un poste à la BBL.

_

http://euro-synergies.hautetfort.com/archives/category/histoire/index-3.html/

1961-1992: De Beweging voor de Verenigde Staten van Europa

Walter Kunnen (1921-2011) was als universiteitsstudent tijdens de oorlog actief bij het DSK waar hij zwaar beïnvloed raakte door het gedachtegoed van het Verdinaso. In 1961 stichtten Kunnen en zijn echtgenote Diane Debray een Vlaamse afdeling van de Beweging voor de Verenigde Staten van Europa (BVSE), die het flamingantisme afwees en ijverde voor een federaal Europa en voor een zesledig federaal België (met Vlaanderen, Brabant, Limburg, Luik, Henegouwen en de Ardennen als bouwstenen). De BVSE gaf het tijdschrift Europa Eén uit, waarvan Staf Vermeire sinds de ondergang van Ter Waarheid (cfr. infra) redactiesecretaris was.

Hoewel de BVSE geen openlijke neo-Dinaso-beweging was, telde ze vele Dinaso’s, zoals de voormalige Jong Dinaso Frans De Hoon. Dit blijkt ook uit de tijdelijke fusie met Wijckmans’ VRO (cfr. supra). Tevens onderhield de BVSE contact met de denktank E Diversitate Unitas die gelijkaardige standpunten had (cfr. infra).

De BVSE ging door Kunnens salonfähigkeit nooit de antiparlementaire of antipartijpolitieke toer op. Kunnen had als ondernemer immers uitgebreide contacten met het establishment. Hierdoor bleven Wijckmans en De Hoon niet bij de BVSE aan boord. Ook Vermeire was niet erg gelukkig met Kunnens salonfähigkeit. Kunnen trad in 1992 af als voorzitter van de BVSE.


DSK :  Daarnaast werd in 1942 het Heel-Nederlandse Dietsch Studenten Keurfront (DSK) gesticht, dat in 1943 zijn naam in Diets Solidaristisch Keurfront veranderde. Het DSK bestond vooral uit Gentse studenten.

Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 11982
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Sam 5 Juil 2014 - 9:23

Le texte ci-dessous est un peu long ...

Il s'agit de la réponse de Vincent Mercier ("Prins Diamant") à une demande d'explications à propos de ce qu'il qui avait écrit sur internet  :

" Richard Van W. was de rechterarm van Marcel Leclercq-Mercier "

Je crois à l'implication de "services" américains mais je crois aussi que les tueries du Brabant arrangeaient certains intérêts privés !

En tout cas, André Leysen discutait de la question des missiles avec un ambassadeur américain particulièrement bien informé sur les "distributeurs" (lui-même dirigeant un "department store").

_ _ _


Richard Van W. was inderdaad de rechterarm van Marcel Leclercq-Mercier. Dit werd zo vermeld op vergaderingen die plaats vonden op het laatste verdiep van de Brusselse WTC, toen de zetel van COBEPA. Richard Van W. vertegenwoordigde BUFA en SOMARLEC. Marcel Leclercq-Mercier werkte tijdens de Tweede Wereldoorlog samen met Paul Kronacher inzake de bevoorrading van België. In 1948 huwde Kronacher met Elisabeth Good (Speth). De uit Nederland afkomstige Richard van W. verscheen toen in de kringen van Marcel Leclercq en Paul Kronacher. Dit gebeurde na afspraken met Baron van de Put. Edmond Michaux overleed tijdens de Tweede Wereldoorlog! Adriana Coetermans de weduwe van Edmond Michaux was aandeelhoudster van Unilever! De aandelen waren afkomstig van haar man. Alhoewel in zijn verdeling de aandelen nergens voorkwamen. De banken die samenwerken met Adriana Coetermans waren de Kredietbank en de Societé Belge de Banque. Ook deze twee banken kwamen niet tevoorschijn in de verdeling van Edmond Michaux. Op het overlijdensakte van Adriana Coetermans verscheen de 'Pauselijke zegen In Articulo Mortis'.

In datzelfde jaar 1948 verscheen van W. voor het eerst in de holding BUFA of Union Financière d'Anvers in het bijzijn van Baron van de Put, M.P Vanderlinden beheerder van de Caisse Hypothecaire Anversoise en Frédéric Jacobs. De geschiedenis van de BUFA loopt evenwijdig met de zaken van de katholieke Boerenbond die zelf aandeelhouder was van de eerste Union Financière d'Anvers van Baron van de Put. Verschillende onderzoekers beweerden dat Richard van W. samen met een zekere Gherardi Dandolo zich in het jaar 1982 voor de helft van het kapitaal had ingekocht in de Antwerpse privaatbank Beeckmans Gheysens, Vanderlinden & Co. Een privaatbank die gelinkt was aan de zaken van de nepbank CCF. Dat Van W. zich op zijn eentje in de privaatbank had ingekocht is weinig geloofwaardig gezien hij familie was van Le Jeune. Zeer waarschijnlijk werd hier de hand gelegd op gestolen kapitalen. Het antwoord ligt mogelijk bij de BUFA!

Na de Frans-Pruissische oorlog verchenen als beheerders van de Banque Norbert Pelgrims de heren Camille Cardon de Lichtbuer, Trophime de Browne, Constant de Browne, Jules Beeckmans, Louis Jean Mertens en Ernest August Peten. Jules Beeckmans was de schoonbroer van Emmanuel de Browne die eveneens vermeld werd al beheerder van de Banque Norbert Pelgrims. Dit was één van de eerste banken die in zaken vesrschenen met de groep Coetermans. De Browne en Peten waren dan ook aangetrouwde familie van Coetermans en van Koetsem. In 1882 nam Constant de Browne de Maison de Banque Norbert Pelgrims over en bracht het in de firma Constant de Browne et Cie die gevestigd was op de zetel van Mauroy-Grisar op de Kolvenierstraat 16. Ergens rond 1898 werd de firma Constant de Browne et Cie opgedoekt. Men verondersteld dat ze ondergebracht werd in de Caisse Hypothcaire d'Anvers. Maar dit is ver van zeker. Voor de start van de Eerste Wereldoorlog richtten de gebroeders Georges en Maurice Beeckmans in samenwerking met hun vader Jules het wisselagentschap Beeckmans Frères op de rue Oudaen. Het wisselagentschap verscheen als kleine aandeelhouder rond Coetermans in de diamantbank Banque Générale Belge en de Banque de Crédit Commercial. De firma Beeckmans Frères beheerde fondsen afkomstig van de Antwerpse diamantwereld. De fondsenbeheerder Georges Beeckmans werd meer dan één keer vermeld op het kasteel Coetermans in Mortsel. Georges Beeckmans die de beheerder was van de Beeckmans Frères op de Oudaen was ook de bankier van de commanditaire venootchap L. Gevaert & Co die opgericht was door Lieven Gevaert. Deze laatste onderneming was blijkbaar eveneens gevestigd in Mortsel. In 1920 vond er een vergadering plaats op initiatief van de Beeckmans Frères en de aandeelhouders van de commanditaire venootchap L. Gevaert & Co. Onder de aanwezigen Lieven Gevaert die vermeld werd als administrateur van de Union Immobilière van Constant Smeesters!!

De fameuze Constant Smeesters van de Union Immobilière was advokaat van de Franse Kamer van Koophandel die beheerd werd door André Homberg! Volgens een nieuw onderzoek werd de Union Immobilière omgevormd tot de Spaarkrediet (beheerd door van Thillo)! Deze naam verschijnt onder de aandeelhouders van de Kredietbank en behoorde samen met Parein tot de vaste groep vrienden van Guy Mercier en diens zonen.

Maurice Beeckmans was gehuwd met Jospha Cardon de Lichtbuer een dochter van Camille. Deze heer was betrokken in de koloniale zaken van Alexandre de Browne. De zoon van Camille die gekend was onder de naam Philippe Cardon de Lichtbuer was de oprichter van de firma Ph. Cardon & Cie op de Kolveniersstraat 18. Philippe werkte samen met Louis Crauwels de voorzitter van de Volksbank voor het Arrondissement Antwerpen (Banque de L'Arrondisement d'Anvers). De firma Ph. Cardon & Cie verkreeg belangrijke sommen in bewaring afkomtig van de Banque de L'Union Anversoise en van de Banque Josse Allard. De Dresdner Bank was voor de oorlog één van de beheerders van de Banque Josse Allard. De firma Ph. Cardon & Cie had belangen in de Société Belge Commerciale, Industrielle et Minière pour l'Extreme-Orient, in de Banque Brèsilienne Italo-Belge en samen met Edouard Thys in de Société Agricole du Mayumbe. Deze laatste had het beheer over 75.000 hectares in de Mayumbe. De firma Ph. Cardon & Cie werkte samen met de Crédit Général Liègeois en de Zuid-Nederlandsche handelsbank die het Tilburgse kantoor van Labouchère, Oyens & Co had overgenomen. Onder het bestuur van Willem Westerman werd de Rotterdamsche Bank in 1916 uitgebreid door het opzetten van de Nationale Bankvereeniging en de Zuid-Nederlandsche Handelsbank in Tilburg (voortzetting van het Tilburgse kantoor van Labouchère, Oyens & Co). De Rotterdamsche Bank kwam tot een regeling met Oppenheimer inzake de in bewaring nemen van aandelen afkomstig van de Duitse Pomona diamantmijnen.

Op het adres van de Ph. Cardon & Cie werden voor notaris Cols ondernemingen opgericht waar immens veel geld afkomstig van de diamanthandelaar Louis Coetermans in ondergebracht werd. Meestal met het oog op de verdere uitbreiding van Antwerpen. In 1924 verscheen de firma Beeckmans Frères in Oostende samen met de Association de Hoteliers, de Algemeene Bankvereniging, de Banque de Commerce en de Banque d'Anvers. Het doel van deze bijeenkomst waren naoorlogse goede doelen. De Algemeene Bankvereniging werd beheerd door Frans van Cauwelaert, Gustave Sap en Lieven Gevaert van de firma L. Gevaert & Cie. Na 1925 verscheen de Centrale Financière (Anc. Beeckmans Frères S.A) in de kapitaalsverhoging van de N.V. Gevaert (Anc. L. Gevaert & Cie). Het kapitaal werd verhoogd van 60.000.000 naar 97.520.000 frank. De nieuwe aandelen werden overgenomen door de Centrale Financière, de Algemeene Bankvereeniging, de Volksbank van Leuven en het Algemeen Belegingskantoor.

De leden van de familie Beeckmans werden aangetrouwde familie van Edmond de Gruben en Margareta Segers een dochter van Louis Segers-Meeus en schoonzus van Joseph Waterkeyn. Deze laatste was één van de beheerders van de Crédit National Industriel. De kleindochter van Baron Louis van de Put huwde met Francois Beeckmans de West-Meerbeeck en de kleinzoon Michel van de Put met Myriam de Potter. Notaris Xavier Gheysens was de notaris en volmachthebber van Jeanette Albertine Coetermans. De Gheysens waren ook aangetrouwde familie van notaris Cols die de schoonbroer was van Baron Louis van de Put. De zoon Fréderic Gheysens werd een partner van Julien Beeckmans de West-Meerbeeck. Fréderic Gheysens was een partner van Emile Cahen in de firma Fuchs, De Decker Co. Cahen was één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Antwerpse diamantbank Banque Générale Belge. Jules Morren-Fuchs de beheerder van de Banque d'Anvers was de schoonvader van Xavier Gheysens.


Op 11 februari 1978 werden Guy Kreusch en Guy Mercier benoemd tot afgevaardigd beheerders van BUFA. Johannes L. Op de Beeck werd tot direkteur benoemd. Op de Beeck was actief in Fiduciaire Anbel van Jacques Mercier, en hij behartigde de zaken van Michaux. Johannes Op de beeck was ook commissaris van IMMOBUFA (Société Immobilière de l'Union Financière d'Anvers). Op 10 april 1978 werd Philippe Vanderlinden (administrateur van BUFA) de stille vennoot in de firma Beeckmans, Gheysens, Vanderlinden Co. Dit was de opvolging van de firma Beeckmans, Gheysen & Co!!

Richard Stephan van W. huwde met Elisabeth Henrietta Maria Jurgens de erfgename van Unilever-Jürgens. In 1902 richtte Anton Jurgens de firma Margarinefabrieken N.V. op. In 1927 fuseerde hij zijn margarinefabriek met die van zijn concurrent, Samuel van den Bergh. De hierdoor ontstane Margarine Unie fuseerde op zijn beurt met de Britse zeepfabriek Lever Brothers van William Hesketh Lever. Op 1 januari 1930 ontstond Unilever.

Elisabeth Henrietta Maria Jurgens was geboren te Antwerpen en overleed in 1964 in het Zwitserse Lausanne. Haar man Richard van W. was aanwezig op de begrafenis. Dit was Richard Stephan van W. de vader van Richard van W. jr. Rond hem op de begrafenis was er dus zijn zoon Richard van W. jr gekend als Richard Arnold Stephan van W. die in het huwelijk trad met Elisabeth Laura Josepha Maria Schölvinck.

Olivier le Jeune was kind aan huis bij de Pechers. Ze waren dan ook aangetrouwde familie van zijn zoon Charles. De kleindochter van Olivier huwde met Louis Beeckmans de West-Meerbeeck. Olivier le Jeune was ook zakelijk en familiaal verbonden met verschillende leden van de Banque Liègeoise die in Antwerpen ondermeer de Banque de Crédit Commercial lieten oprichten. Deze laatste bank werd op hetzelfde moment opgericht als de Comptoir Liègeois et Prèts sur Marchandises van LHonneux. Louis Coetermans werd aandeelhouder van de Banque de Crédit Commercial en van de Banque Générale Belge die de fusie was van de banken van LHonneux!

Een andere dochter van Gonzague Le Jeune gekend onder de naam Lutgarde huwde met Xavier Cardon de Lichtbuer. Xavier was een zoon van Stanislas Cardon de Lichtbuer en Joséphine Cogels. Stanislas was een broer van Philippe Cardon de Lichtbuer die in het huwelijk trad met Marie de Browne de Tiège. De leden de Lichtbuer stonden in België gekend als de belangrijkste vertegenwoordigers van extreem Katholieke groeperingen zoals onder meer die van Opus Dei. De kinderen van Marie de Browne de Tiège huwden met Marcel de Sauvage en Suzanne de Donnéa.

De melding van het huwelijk tussen Richard Arnold Stephan van W. en Elisabeth Laura Josepha Maria Schölvinck toonde aan dat van W. centraal stond in zaken die gelinkt waren met de Banque d'Anvers en haar dubieuze agenten. Alhoewel de N.V Societé Générale de Banque d'Anvers, de Banque Italo-Belge en de Crédit Mobilier de Belgique opslorpte bleken deze banken toch hun identiteit in een eerste fase te hebben behouden.

De Rotterdamse koopman-familie 'FUCHS' die gekend stond als de schaduw achter de Banque d'Anvers was ook zeer actief in Nederland. Willem Adriaan Fuchs' dochter Cornelia huwde met Leopold Gerard Louis van der Kun. De zussen van Cornelia, Johanna Jacoba en Paulina Gerardina huwden met Augustinus Jacobus Arnoldus van Lanschot en Franciscus Augustinus Josephus van Lanschot. De historiek over de privaatbank Van Landschot is eerder geheimzinnig. Over die van haar ultra-katholieke companen van der Kun en Laane is meer informatie te vinden. Over de privaatbank Van Landschot bestaat een wikipedia pagina: http://nl.wikipedia.org/wiki/Van_Lanschot

Cornelia' s zoon was Leopoldus Emilius Johannes Maria van der Kun die in het huwelijk trad met Maria Petronella Johanna van Rijckevorsel. Zijn dochter Anna Paulina van der Kun was de schoonmoeder van Carolina Martina Josepha Maria Schölvinck een zus van Elisabeth Laura Josepha Maria Schölvinck. Deze laatste huwde met Richard Arnold Stephan van W.!

Marie Antoinette Elisabeth van Rijckevorsel huwde met Harold Floris Alphonse Marie Ghislain de Smet de Naeyer uit Gent. Harold was een zoon van Christian Marie de Smet de Naeyer en Cecile Charlotte van Loo. Dit is een dochter van Albert van Loo!
-De zus van Harold, Agnès de Smet de Naeyer huwde met Jean Maertens directeur van de Banque de Bruxelles en kleinzoon van de Gentse bankier Albert Maertens! Deze heer was de zakenpartner van de Carlier die in de Nationale Bank verscheen. Carlier was gevolmachtigd door Coetermans! Maertens zat in Gent aan de top van de Banque de Flandre en de Banque de Gand. In Gent liet ook de Crédit Mobilier de Belgique een filiaal oprichten. Maertens behoorde ook tot de eerste financierders van de Katholieke Boerenbond die direct gelinkt was aan de zogezegde groep Empain! Het was Eyrond die Empain mede financierde. Andere financierders waren onder meer Bankier De Meester uit Brugge, de Crédit du Nord, de Caisse d'Escompte Eyrond & Co en natuurlijk de Franse groep Frédéric de La Hault waar Bischoffsheim, Gunzburg en Weill achter schuilden (Banque Francaise et Italienne). Jean Coetermans had zich ingekocht in de Caisse d'Escompte Eyrond & Co. De akte is in mijn bezit. Louis Coetermans volgde zijn vader op in de vele financieringen die gericht waren aan Empain. Vandaar dat Empain aangetrouwde familie werd van Hertogs en Coetermans! Hoogstwaarschijnlijk was dit de reden waarom Thys & vander Linden een plaats bemachtigde in het financieren van tram en elektriciteitondernemingen.

-Een broer van Harold, Paul de Smet de Naeyer huwde met Béatrice Le Grelle een kleindochter van Henri Le Grelle-de Gruben! Hij was een broer van Oscar le Grelle die de beheerder was van de Crédit Anversois.

De bank W. Laane was opgericht door Willem Laane. Deze familie was aangetrouwde familie van Coetermans-Henrichs! Willem Laane was de bankier van Maria Henrichs en van Jean Coetermans. Zijn opvolger was de bankier Ernest Laane, lid van de Gemeenteraad van Roosendaal en Ere-Kamerheer met Kap en Degen van Z.H de Paus. De bankiers Laane en van der Kun verschenen in Nederland in verschillende zaken samen. Vooral in katholieke zaken! De dochter van Ernest, Marie Laane huwde met Cornelis van Haaren van de firma Entreprises Ackermans & Van Haaren. Cornelis was een zoon van Nicolaas van Haaren en Elisabeth Ackermans. Willem Laane een zoon van Ernest huwde met Maria van
Loon een dochter van Jacobus van Loon. Willem was direkteur in Bergen op Zoom van de Rotterdamse Bank. De andere zoon Franciscus Laane was onderdirecteur van de Rotterdamse Bank in Roosendaal. De Rotterdamse Bank was in 1863 medeopgericht door de Van der Kun & Van Schelle, Mees & Zoon, Bunge, Ruys, Suermondt en de Hendrik Muller & Co! Hendrik Muller, die de zoon was van Samuel Muller, trad in het huwelijk met Maria van Rijckevorsel. Zij was een dochter van Abraham van Rijckevorsel, die handeldreef aan de westkust van Afrika. Hun zonen waren Samuel Muller, Hendrik Pieter Nicolaas Muller en Abraham Muller.
..... de Boerenbond die na de oorlog centraal stond in alle oplichterijen die met Coetermans plaats vonden. Het waren ook deze heren waaronder Gevaert, Sap, Renkin, Smeesters en van Cauwelaert die een deal sloten met de groep van Baron van de Put en met die van de groep Homberg-Lazard! Dit gebeurde in samenwerking met de City Bank of New-York en de Barclays Bank waarvan Baron van de Put de vertegenwoordiger werd! Ongeveer een maand terug ontdekte ik een dokument over één van de banken die medeopgericht werd door de handlangers van de Boerenbond. Dit gebeurde tijdens de oorlog voor de consul van België in Roosendaal. Volgens de archieven was de Consul niemand minder dan de heer Antoine Laane waarvan de bank op dat moment overgenomen werd door de Rotterdamse Bank, een bank die op datzelfde tijdstip een deal sloot met Oppenheimer inzake de aandelen van de Pomona diamantmijnen! Nog op datzelfde moment werd de Algemeene Bankvereniging opgericht die minstens twee lenigen verkreeg van de City Bank of New-York! Een betrouwbare persoon die in Roosendaal notaris is geweest heeft daar in het register een onderzoek verwezenlijkt. Er werd geen enkel spoor van de bank teruggevonden!

De zoon van Richard van W. II, Arnaud van W. huwde met Delphine de Selliers de Moranville een dochter van Alexandre de Selliers de Moranville en Claire Orts. Claire was een dochter van Jacques Orts en Jacqueline Nothomb. Alexandre de Selliers de Moranville was de zoon van Philippe de Selliers de Moranville en Nadine Hankar. Deze laatste was een dochter van Robert Hankar en Lucile Solvay. De zus van Nadine, Nicole Hankar huwde met Tom 'José' van der Straten Waillet een zoon van Joseph van der Straten Waillet en Madeleine de Browne de Tiège een dochter van Constant de Browne.

Broers en zusters van Philippe de Selliers de Moranville:

- Charles de Selliers de Moranville huwde met Nicole Dierman.
- Ernest de Selliers de Moranville huwde met Anne Solvay.
- Marthe de Selliers de Moranville huwde met Robert Zurstrassen.

Broers en zusters van Arnaud van W.:

- Serge van W. huwde met Emmanuelle Bauer
- Laetitia van W. huwde met Raphaël d'Ursel

Richard van W. kwam in contact met de top van de Kredietbank op de Bld Royal 43 te Luxemburg. Maar voor wie? Daar verscheen ook de firma Continental Foods International die vertegenwoordigd werd door Jean Collin (Kredietbank) en Guy Mercier.

De SOMARLEC was een dochterholding van COGESTIM die deel uitmaakte van de holding COBEPA en op haar beurt een belangrijke aandeelhouder was van ondermeer ALMANIJ, ELECTRABEL en DELHAIZE. Hoe Marcel Leclercq-Mercier aan de top geraakte van deze holdings is niet gekend. In het geval van Delhaize weet men dat dit een familiebedrijf was. Men weet dat de holding COBEPA of Compagnie Belge de Participations Paribas opgericht werd in 1957
na de splitsing van de dépots en holding activiteiten van de Brusselse afdeling van de Banque de Paris et des Pays-Bas!

De groep Food Lion werd in Amerika eveneens opgericht in 1957 als onderdeel van de groep Delhaize. Nadat de dubieuze zaken van Jacques Leclercq in het openbaar verschenen werd hij verbannen naar Amerika. Hij kwam aan de top van Food Lion en zou nooit meer in België verschijnen. Jacques Leclercq was via huwelijk verbonden met de familie's Zurstrassen en Blaton. Deze laatste familie kwam tevoorschijn in de bouw van de diamantbeurs Fortunia. Een zeer geheim dossier waar ook Max Winders-Carlier, de beheerder van de firma Opdebeeck & Co, deel van uitmaakte. De Opdebeeck's speelden een rol in de zaken van de BUFA, KB-LUX van de Boerenbond en van de Crédit Mobilier de Belgique waarvan het actief in de Banque d'Anvers verdween! De Opdebeeck's waren ook de boekhouders en bedrijfsrevisoren van de Michaux's en later de Mercier's!

Louis Coetermans was aandeelhouder van verschillende banken zoals de befaamde Banque Générale Belge en Crédit Mobilier de Belgique. De dokumenten zijn in mijn bezit maar werden spijtig genoeg pas na de verschijning van het boek ontdekt. Een deel van de banken waar Coetermans in voorkwam werden opgeslorpt door de Societé Générale (Fortis). Een ander deel verdween in de groep Hallet. De Kredietbank van de Boerenbond kreeg een voet in de Antwerpse diamantbank die opgericht werd door dezelfde groep die de Societé Générale omvormde tot een N.V. Eigenaardig genoeg was dezelfde groep Janssen ook degene die aangeduid werd inzake de vorming van de Kredietbank. Deze laatste kreeg een participatie in de City Bank of New-York die een rol speelde in het financieren van de Algemeene Bankvereeniging.
Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 11982
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Lun 7 Juil 2014 - 16:04


J. ANTHIERENS,, H. DE SCHAMPELEIRE, H. GIJSELS, J. WILLEMS EN C-J TOORNVLIET - De VlaamSSche Kronijken
Berchem, EPO/HALT vzw, 1987. Pb, 141 pp. Foto's in ZW. Met uitzondering van Werner van Steen, worden de hier ten tonele gevoerde Vlamingen doorgaans met 'meneer' aangesproken. Léon Rochtus, Felix Timmermans-zaliger, Clem De Ridder, Arthur De Bruyne, André Leysen, Bert Peleman en andere leden van het IJzerbedevaartcomité. In dit boek wordt hun reputatie aan flarden geschoten via de beschrijving van weinig fraaie periodes uit hun leven die tot nu toe onbekend waren. Op pagina 82 vindt men de foto van André Leysen in uniform van de Hitlerjugend, naast Landesjugendführer W. Hardt tijdens een parade op 20 april 1944 ter ere van de verjaardag van Adolf Hitler.
Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 11982
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Mer 9 Juil 2014 - 9:45


Extrait de

"Kirschen et CO; la filière bleue" de Van Bosbeke André et Willems Jan
Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 11982
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Jeu 7 Aoû 2014 - 19:50


http://www.doorbraak.be/node/37120

21 February 2014, 22:22

De Vlaamse Rothschild

Wat een genoegen. Je zit veertig jaar in een vak, de economie en haar essentiële onderdeel, de ondernemingen, denkt daarom een grote Piet te zijn en pardaf, je stoot op een boek dat een merkwaardige man tot leven wekt waarvan je nooit gehoord hebt.

(...)

_ _ _

http://www.doorbraak.be/node/37425

(...)

Dat bi-nationale geluk leidt onder meer naar 1914-1918 en een verhaal dat stilaan in een bredere kring opnieuw bekend wordt. De tribulaties van de Antwerpse tycoon Louis Coetermans (1855-1925) zijn te boek gesteld en vinden hun weg in Vlaanderen (zie ook Doorbraak-Boeken). Die man is een icoon van de betrekkingen tussen Vlaanderen, België en de oosterbuur. Dat leidde tot een recente en mooie leessuggestie van Dirk Rochtus, waar ik graag op inging. Ondernemer Coetermans was decennialang consul-generaal van Perzië, en daar haalde hij de attributen - zwaard, kostuum en fez - die voorkomen op de foto van de omslag van Vincent Merciers boek over voorvader Coetermans. Deze bracht de sjah naar Oostende, Antwerpen en Brussel. Langs de straten stonden telkens duizenden mensen zich te vergapen aan de diamanten op zijn hoofddeksel en kleding. De sjah kocht zijn flonkerstenen bij Louis Coetermans en betaalde deze soms met geleend geld van de Russische tsaar.

(...)

Revenir en haut Aller en bas
michel
Admin


Nombre de messages : 7265
Localisation : Bruxelles
Date d'inscription : 16/11/2005

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Mar 10 Mar 2015 - 21:13

http://www.dhnet.be/actu/faits/delhaize-a-paye-40-000-euros-au-lanceur-d-acide-54fdff673570c8b952833fc7

Si delhaize a payé 40 000 euros le vitrioleur, est-il sot de penser que le groupe a payé plus en 1985 pour faire stopper les tbw?

_________________
"Ne rien nier à priori, ne rien affirmer sans preuve."
( Dr. Robert RENDU)
Revenir en haut Aller en bas
totorNombre de messages : 1091
Date d'inscription : 11/11/2012

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Ven 13 Mar 2015 - 16:52

Ca reste une possibilité, mais ici c'est la police qui a conseillé de payer par petites sommes afin de piéger le vitrioleur au distributeur de billets. A l'époque auraient-ils fait la même chose pour essayer de les attraper ?
Revenir en haut Aller en bas
luandaNombre de messages : 572
Date d'inscription : 05/12/2013

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Dim 28 Juin 2015 - 7:50

Not Seen It OO-SDN Sabena 03.12.75 Left Fleet
Not Seen It OO-SDN Gulf Air 22.10.77 Left Fleet
Not Seen It OO-SDN Air Gabon 02.11.85 Left Fleet
Not Seen It 9M-MBP Malaysia Airlines 21.05.89 Left Fleet
Not Seen It OO-SDN Sabena 17.03.90 Left Fleet
Not Seen It OO-SDN Sobelair(-Peugeot) s24.12.92 Left Fleet
Not Seen It OO-SDN Sabena 15.03.93 Left Fleet


Boeing 737-200

Le numéro de la plaque était DSN-237 (numéro de plaque attribué pour une VW Santana à une personne domiciliée à Ixelles, avenue Huysmans).
Revenir en haut Aller en bas
ChronosNombre de messages : 680
Date d'inscription : 08/05/2013

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Dim 28 Juin 2015 - 16:54

Vous êtes sérieux ??? Shocked Shocked Shocked
Revenir en haut Aller en bas
Hubert Bonisseur de La BaNombre de messages : 201
Date d'inscription : 28/10/2012

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Lun 29 Juin 2015 - 8:08

Je pense que oui... jocolor
Revenir en haut Aller en bas
luandaNombre de messages : 572
Date d'inscription : 05/12/2013

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Lun 29 Juin 2015 - 8:39

« Opération Arche de Noé »

Une des étapes décisives de l’enrichissement de Frère, c’est sa cession de la sidérurgie à l’Etat, en particulier sa société commerciale d’acier, vendue à l’Etat à prix d’or en 1983, à une époque où le ministre de l’Economie, Willy Claes, arbitrait les matchs de tennis qui se déroulaient dans la villa d’Albert Frère à Saint-Tropez.

En sens inverse, il y a la fameuse « Opération Arche de Noé », par laquelle Frère soustrait les filiales belge et suisse de Paribas, que le gouvernement socialo-communiste de Pierre Mauroy décide de nationaliser en 1981. Au passage, le financier carolo réalise un joli bénéfice.----------------
Mandel Szkolnikoff, dit Michel Szkolnikoff,
Le 10 juin 1945, un corps calciné est découvert à proximité de Madrid.
L'homme est identifié sous le nom de Mendel Szkolnikoff, un Juif d'origine russe, curieusement détenteur d'un passeport allemand.
Il s’agit sans doute du plus gros trafiquant de l’Occupation,

plus de 50 hotels particulier champs elyse
plus gros proprio de monaco
les hotels de la cote d azur
une multitude de chateaux

70 ans après la fin de la Seconde Guerre mondiale, la situation judiciaire du célèbre hôtel Martinez de Cannes, reste toujours pendante. Et puis, surtout, il
est permis de se demander si, comme le veut la version officielle, Szkolnikoff a été réellement assassiné en 1945 dans une localité espagnole

--------
En 1916, il est grossiste en tissu pour l'armée impériale
Raisa Tchernobylski
1920 en Pologne, à Varsovie puis à Dantzig où il exerce le métier de banquier et possède des propriétés7. Il semble avoir fait faillite puis avoir fui en Belgique où il est condamné pour escroquerie7.
Il arrive en France dans les années 1930. En septembre 1934, il crée avec son frère Gessel, la société Textima pour l'achat et la ventes de tissus d'occasion et soldés8, et en 1936 s'installe rue d'Aboukir8, dans le Sentier à Paris où il va être alors connu sous le nom de « Monsieur Michel »9. Son affaire semble vivoter mais lui parait vivre déjà confortablement, il possède ainsi une automobile américaine Cord1. Il est mentionné qu'il ait revendu des tableaux et bijoux prétendument rapportés de Russie. Il est pendant cette période plusieurs fois condamné, pour chèques sans provisions ou exercice illégal de la médecine et du métier de banquier (probablement de l'usure)8. En 1937, à la suite de ces diverses condamnations, le tribunal ordonne son expulsion. Mais apatride, la sentence ne peut-être exécutée et il est alors juste placé sous surveillance de la police mais peut continuer ses activités8 (il recrutera même pendant l'Occupation, le policier de la DST qui était chargé de sa surveillance
-----
les nombreux intermédiaires (Szkolnikoff, Marcel Boussac) étant par des bons au porteur délivrés par le commissaire allemand près de la Banque de France Carl-Anton Schaefer

("en affaire avec monsieur empain baron et bien d autre" chateau b a paris)
-----
Ellen Elfrieda Sanson, née Tiez en 1898. Surnommée Hélène, elle travaille pour l'approvisionnement de la marine allemande9. « Aryenne » mais mariée le 29 mars 1920 à un industriel juif allemand du meuble, Eugène Sanson,

Plusieurs entreprises textiles en France et en Belgique commencent alors à travailler presque exclusivement pour Szkolnikoff

comme une bonneterie à Lyon et une autre à Troyes qui produit des bas de soie, un gros fabricant belge de bâche, un industriel du lainage à Roubaix, un tisseur à Castres1, deux filatures à Rouen et deux autres dans les Vosges, une fabrique de cotonnades dans les Vosges1... Des apporteurs d'affaires lui permettent aussi de fournir des produits de luxe comme du parfum ou des produits alors difficiles à trouver comme du fromage1
----------
(pinau valencienne Edouard-Jean Empain à la direction du groupe Schneider.
Après plusieurs mois de négociations infructueuses avec le gouvernement de Pierre Mauroy, et l'échec de l'intervention de l'État dans le groupe Creusot-Loire...

mis en détention préventive à Bruxelles pendant douze jours. on reparle de l'enlèvement du baron Empain en 1978, ce qui entraîna l'abandon par celui-ci de ses responsabilités à la tête du groupe.

( les histoires des guerres de Vendée racontées par ses tantes...)
Jacques Perrot assassine (affaire les haras des boutboul)25 decembre1985
george besse assassine 17 nov 1986 (ne le 25 dec 1927)
mauroy suicide ,un peu avant le meurtre de cools je croit

----------
Il va ainsi racheter de nombreux palaces sur la côte d'Azur : 7 hôtels dont le Louvre et le Windsor à Monaco, Le Plaza et le Ruhl à Nice, le Majestic et le Martinez à Cannes2 mais aussi à Aix-les-Bains (le Grand Hôtel1), à Biarritz1 et un à Paris (le Grand Hôtel de Paris, boulevard de la Madeleine). Ces achats sont facilités du fait que la plupart de ces hôtels de luxe se sont fortement endettés, avec la crise de 1929 ----(affaire loewenstein ?...... terre et domaine ...de pauw...desmaret)

une cinquantaine d'immeubles à Paris principalement dans le quartier des Champs-Élysées9. La plupart de ces acquisitions sont faites via le rachat de la Société générale immobilière pour 139 millions de francs qui possédait de nombreux immeubles parisiens dont 16 dans la seule rue Marbeuf15 ainsi que plusieurs rue Clément-Marot, rue de La Trémoille et rue du Boccador15. Il achète également sur la côte d'Azur comme le palais Bellevue1 à Nice et aussi à Monaco où il acquiert au moins 6 immeubles et 7 villas, faisant flamber les prix de l'immobilier monégasque15 et devenant le premier propriétaire foncier de la Principauté
Szkolnikoff convie aussi régulièrement ses apporteurs d'affaires ou fournisseurs français et belges


Plusieurs versions sur sa mort circuleront (crise cardiaque après un interrogatoire musclé1, surdosage de son traitement médicamenteux injectable…) et sur les motivations du commando : le ramener en France, récupérer son immense fortune pour l'État ou pour leur compte1. Selon le rapport de la police secrète espagnole, qui sur dénonciation, a arrêté le commando

il est arrêté en mai 1944 en possession d'une importante quantité de bijoux, d'une valeur de 800 millions de francs1. Il n'est libéré, sur intervention d'Engelke, que le 26 juin mais a alors interdiction de quitter l'Espagne

Szkolnikoff avait obtenu en Espagne en octobre 1944 le titre de vice-consul auprès de l'ambassade espagnole d'Argentine, trois passeports cubain, argentin et portoricain et la nationalité argentine
famille:
Szkolnikoff est toujours resté très proche de sa famille qui le suivra à travers l'Europe. De ses trois frères et sœurs, seule Riva, ingénieur chimiste, reste à Moscou où elle se marie et devient professeur dans un lycée4. Sa sœur ainée, Hana se marie avec un dénommé David Kazakevics dont elle a une fille, Olga4 mais il les abandonne en 1927 pour s'installer au Brésil4. La mère et la fille rejoignent alors Mandel, celui-ci traitant Olga comme sa fille18. Son frère Gessel, prénom qu'il francisera en Grégoire, également ingénieur chimiste, suit son frère avec qui il monte leur première société de textile, la Textima, à Paris18. Les parents et l'épouse de Szkolnikoff suivent également, s'installant à Anvers18 lorsqu'il travaille à Bruxelles. À Paris, Szkolnikoff et son épouse se séparent mais il continue de l'entretenir, elle et son amant18. Il achète une villa à Nice puis à Monaco pour héberger ses parents.

Le « séquestre Szkolnikoff » (ou « séquestre Skolnikoff - Sanson ») est à ce jour le plus gros séquestre français de l'Histoire21. Plus de 28 personnes seront déclarés solidaires de ce séquestre dont sa famille, sa maitresse et divers associés.

L'hôtel avait été placé sous séquestre en 1944 puis administré par les Domaines qui le plaça en gestion. Il fut finalement revendu à un groupe hôtelier, le groupe du Louvre en 1981.
Ses descendants réclament toujours réparation (un nouveau jugement est attendu en février 2014

Revenir en haut Aller en bas
KNombre de messages : 7847
Date d'inscription : 15/02/2009

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Lun 29 Juin 2015 - 9:07


si c'est correcte , on avait:

Citation :
Le 10 mai 1982, une Austin allegro est volée par la bande sous la menace d’une arme avenue d’Italie numéro 32 à Ixelles.

(puis ds beetgenomen une adresse en face est ds le clampin de ....a verifier)


Citation :
La Santana utlisée pour l’attaque de l’armurerie Dekaise a été vue chaussée de Bondael aux environs du 595 entre le 20/9/82 et le 1/10/82.
(est- ce possible que immo 2000 etait là ds le temps car on y a trouve de traces de sang ..;toujours a verifier ...)


Citation :
La plaque de la Santana DSN237 est la copie d’une plaque d’un véhicule identique dont le propriétaire était domicilié avenue Huysmans 225 à Ixelles.


ils se peut même que c'est qqun de la gendarmerie...)


les histoires de cowboys , il y en a plein ....

50% des infos ds la presse se reveillent faux par rapport aux dossiers qui ont été lu par certains ecrivains des années après. , surtout Beersel1
Revenir en haut Aller en bas
luandaNombre de messages : 572
Date d'inscription : 05/12/2013

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Mar 30 Juin 2015 - 12:53

http://referentiel.nouvelobs.com/archives_pdf/OBS1502_19930819/OBS1502_19930819_053.pdf

Dassac téléphonait régulièrement chez la
charcutière de Mme Boutboul et qu'il tenait
d'étranges conversations codées avec une certaine
Marguerite Sanson, alias Elisabeth Cons-Bout-
boul. Cette dernière, pour déjouer les écoutes té-
léphoniques des policiers, passait ses coups de fil
chez sa marchande de pâtés en croûte. Dassac
s'appelle « Robert » et demande souvent à « Mar-
guerite » quand «
l'argent du dégât des eaux »
doit
arriver. On découvre que Marguerite joue un rôle
d'intermédiaire dans un projet fumeux d'installa-
tion d'une usine sidérurgique au Gabon. On
évoque la loge P2, la banque Ambrosiano, les cui-
sines du Vatican, encore. Mais sur le meurtre de
Jacques Perrot, rien. Dassac, chez la charcutière,
Revenir en haut Aller en bas
rendezvousàkesterNombre de messages : 20
Date d'inscription : 23/09/2015

MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   Mer 23 Sep 2015 - 20:29

Date de naissance de ce Claude Dubois? Selon le dernier livre de Charlie Hédo il est nommé comme le "Killer" de la bande / Dépeceur de Mons ... mais il y a un erreur concernant date de naissance.

Le début d'enquête de Spaghetti Wars était quand...? Fin des années 70? Certainement en 1980, mais depuis quand exactement?
Revenir en haut Aller en bas
Contenu sponsorisé
MessageSujet: Re: Chantage sur les administrateurs Delhaize?   

Revenir en haut Aller en bas
 
Chantage sur les administrateurs Delhaize?
Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut 
Page 10 sur 10Aller à la page : Précédent  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
 Sujets similaires
-
» Administrateurs de l 'Education Nationale
» Chantage sur des parents d'élèves : prison avec sursis + 2 ans d'interdiction d'enseigner.
» chantage de mon chéri : lui ou mon lit !!! j'ai dit....
» Faut il céder au chantage
» Bonsoir tout le monde, message aux administrateurs

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
les tueries du Brabant :: AXES D'ENQUÊTE :: Les axes exploités :: la piste mafieuse (racket)-
Sauter vers: