les tueries du Brabant

forum sur les tueries du Brabant
 
AccueilAccueil  PortailPortail  FAQFAQ  S'enregistrerS'enregistrer  Connexion  

Partagez | 
 

 Al Ajjaz, Faes

Aller en bas 
Aller à la page : Précédent  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
AuteurMessage
HERVENombre de messages : 14289
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Al Ajjaz, Faes   Mar 20 Déc 2016 - 15:44


Henri Simonet était un proche du général Robert Close.

https://www.scribd.com/doc/296558107/Robert-Close-Photos

Voici ce que disait le journal "Pour" du 15 mai 1980 sur cette famille liée à Beherman (représentant Mazda, d'où le point commun avec Faes al Ajjaz).


Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 14289
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Al Ajjaz, Faes   Ven 9 Mar 2018 - 19:30


Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 14289
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Al Ajjaz, Faes   Ven 6 Avr 2018 - 14:47


Dans ce qui suit, il est question de Faez al Ajjaz dans une réunion à Chypre au sujet de matières radioactives.

https://www.stelling.nl/kleintje/actueel/overzicht-actueel/reusachtig-003?highlight=WyJhcm1mZWx0IiwiYXJtZmVsdCdzIl0=

Reusachtig (003)

25 oktober 2017

(...)   Teengs Gerritsen zal nog vaker aan bod komen. Hij behoorde ook tot de leiding van “De Dienst”. Ook was ik met Al Ajjaz bij besprekingen op Cyprus met hooggeplaatste Nederlanders en Rifat Assad, hoofd van de Syrische veiligheidsdienst”.

Die laatste twee regels brachten bij ons een lichte aardverschuiving op gang en wij gingen voor het kousennaadje bij de schrijver van het prikkelende proza te rade. En jawel. Bingo. Het ging om de uraniumdeal uit de jaren tachtig die wij zo uitgebreid voor de koplampen hebben getrokken in deze serie. Met namen als Hassan Zubaidi, Rifat Assad (de oom van), Ruud en Paul Lubbers, ir. Van Schaik en nog meer tuttifrutti. Tot nu toe was de aanwezigheid van Al Ajjaz bij de bijeenkomsten op Cyprus ons niet bekend. Nu wel. En daar zijn we buitengewoon content mee. Uiteraard doen de msm daar niks mee. En de Haagse Landdag? Ach. Stay tuned.

_ _ _ _ _ _

Je crois que cela concerne ce qui suit :

https://www.stelling.nl/kleintje/actueel/overzicht-actueel/steekspel-rond-een-uranium-deal

Steekspel rond een uranium-deal

13 februari 2001


Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 14289
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Al Ajjaz, Faes   Sam 7 Avr 2018 - 13:53


Selon ce qui suit, Faez al Ajjaz connaissait bien Carl Armfelt et était un bon ami de Bob Denard (qui connaissait Martial Lekeu, Edmond Bajart, etc).

Michel Libert nous dit en outre que Paul Latinus et Karel de Lombaerde rencontraient Carl Armfelt à Knokke. Bien entendu, Paul Latinus était proche de Faez al Ajjaz.

https://www.boublog.nl/2011/06/24/gladio-en-de-geheime-terreur-van-de-navo/

(...)

mrpettjo:
15 januari, 2012 op 22:13

Dit is een (lang) relaas van een (Surinaamse?) deelnemer aan de invasiecoupplannen in 1982 en 1983 die ik vond op een Surinaamse website die het verhaal van Van Haperen onderschrijft en ook prins Berhard (het zal niet zo zijn!)was in ieder geval op de hoogte dan wel er zijdelings bij betrokken:

(...)

Vanaf dat moment gingen de trainingen echt van start. Dit ging in samenwerking met de Westland New Post, een Belgische stay-behind organisatie opgericht in opdracht van Armfelt, waar een groot gedeelte van de opleidingen en werving plaatsvond. Door Armfelt werd ik in contact gebracht met een vriend en zakenpartner van hem, en wapenhandelaar die ik eerder ontmoet had op Cyprus, Faez Al Ajjaz. Ook stelde hij mij voor aan Madani Bouhouche. Hij was lid van groep G (Groupe ‘d action Politique) binnen de Rijkswacht van België. Later bleek dat Al Ajjaz voor de financiering zou zorgen en Bouhouche een liquidatie team zou leiden om Bouterse, Alibux en Naarendorp te vermoorden.

Al Ajjaz bracht mij in contact met een goede vriend van hem, de huurlingenleider Bob Denard, die mij in twee weekenden een spoedcursus gaf in het plegen van een staatsgreep.

Trainingswapens kregen wij via mijn directe meerdere kolonel Kurt Görlitz. Hij regelde ook faciliteiten zoals het gebruik van militaire schietbanen en gezamenlijke militaire trainingen met de Natres en O & I, de Nederlandse Gladio. Binnen deze groep werden ook deelnemers voor de coup geworven.

Bouhouche zorgde voor de speciale aanvalswapens middels diefstallen uit Nato-depots en door een inbraak op 1 januari 1982 bij de elite eenheid DYANA van de Rijkswacht waarbij onder andere tien moderne Heckler en Koch automatische pistoolmitrailleurs met geluidsdempers en patroonmagazijnen met munitie werden gestolen. Deze waren bestemd voor speciale doelwitten bij de aanval in Suriname.

(...)

Revenir en haut Aller en bas
Cheshire cat

avatar

Nombre de messages : 958
Date d'inscription : 06/08/2013

MessageSujet: Re: Al Ajjaz, Faes   Mar 10 Juil 2018 - 15:21

l'Humanité a écrit:
Qui est à l'origine du tract abject des Hauts-de-Seine?
Lundi, 16 Août, 1993

Qui est à l'origine du tract abject des Hauts-de-Seine?.

Quels sont les auteurs du torchon antisémite qui inonde depuis plusieurs semaines certains quartiers des Hauts-de-Seine, notamment à Clichy et à Levallois? Hier, «le Journal du dimanche» révélait que l'un des deux préfaciers des «Protocoles des sages de Sion», ce faux du XIXe siècle qui a inspiré ce tract scandaleux (voir «l'Humanité» du 13 août), serait un membre des services secrets de l'Arabie Saoudite. Rien d'étonnant de la part d'un pays dont les services officiels, jusque dans les années soixante-dix, distribuaient ce classique de l'antisémitisme à leurs visiteurs.

A l'origine du tract, se trouverait Faez al-Ajjaz, un journaliste qui, né en 1922 à Damas, «appartiendrait à la famille du roi Fahd». Selon le «JDD», cet agent est «réfugié depuis la fin des années quatre-vingt à Marbella, en Espagne, dans une villa proche de celle du roi», d'où il multiplierait des «missions occultes en Europe».
https://www.humanite.fr/node/61522
Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 14289
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Al Ajjaz, Faes   Dim 15 Juil 2018 - 17:35

Revenir en haut Aller en bas
Cheshire cat

avatar

Nombre de messages : 958
Date d'inscription : 06/08/2013

MessageSujet: Re: Al Ajjaz, Faes   Dim 15 Juil 2018 - 18:42

Je ne pense pas Al Ajjaz y soit pour quelque chose dans cette histoire de TBW. Mais c'est une histoire "parallèle" à celles des TBW.
En fait, l'OLP a "noyauté" (voire financer) "RFA" qui a ensuite recruté dans "Action Directe" déjà impliquée dans les CCC.
CCC était "un piège à cons" Laughing
Venu probablement en "observateur" pour récolter des renseignements parce qu'on a été bel et bien été attaqué mais "clandestinement" via les CCC
Il doit bien y avoir l'une ou l'autre connexion mais c'est une coïncidence...
Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 14289
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Al Ajjaz, Faes   Dim 15 Juil 2018 - 19:58

Georges Timmerman

De vuile erfenis van een Saudische spion in Brussel


Ooit gehoord van Al Mukhabarat Al A’amah? De geheime dienst van Saudi-Arabië. Wie denkt dat deze griezels niet actief zijn in België: think again. Een belangrijke spion en geheimagent van de Saudi’s werkte tientallen jaren ongestoord in Brussel, waar hij een enorme puinhoop achterliet. Apache reconstrueert een surrealistisch verhaal uit een niet zo ver verleden.

Sinds de terreuraanslagen van november in Parijs groeit de kritiek op de Saudische controle over de Grote Moskee in Brussel, die volgens specialisten een sleutelrol speelt in de radicalisering van moslims in ons land. Voorlopig verandert er echter niets. De regering wacht op de resultaten van een rapport van de Staatsveiligheid over de Grote Moskee, zoals gevraagd door minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

Nochtans waarschuwde de Staatsveiligheid vijftien jaar geleden al voor de kwalijke invloed van de Saudi’s. “De leden van de ambassade van Saudi-Arabië die belast zijn met religieuze aangelegenheden hebben het wahabisme, de strenge en puriteinse officiële religieuze doctrine van dit land, ingevoerd in de Grote Moskee, tot schade van de gematigde moslims die gewoonlijk naar deze moskee komen”, stelde de dienst in een rapport van 2001. “Er werden bijzonder virulente preken gehouden, met name tegen Brussel dat de ‘hoofdstad van de kafirs’ (ongelovigen) wordt genoemd. De Dar El Iftah, het hoogste rechtscollege dat in Arabië religieuze en sociale geschillen beslecht, probeert er leden van de Saudi-Arabische religieuze politie (Al Mutawa’a) te introduceren. Deze politie gaat door voor een ultraconservatieve instelling die toezicht houdt op de naleving van de islamitische zeden en de geboden van de koran streng oplegt.”

In 1967, kort voor de Zesdaagse Oorlog tussen Israël en zijn Arabische buurlanden, gaf koning Boudewijn de Grote Moskee cadeau aan de Saudische koning Faisal, mogelijk als dank voor een grote wapenbestelling bij FN Herstal of – zoals meestal wordt beweerd – omdat de Saudische koning Faisal bij zijn bezoek aan België een milde gift had gedaan voor de slachtoffers van de brand in het Brusselse grootwarenhuis Innovation. Hoe dan ook, het gebouw in het Jubelpark, een oud paviljoen van de wereldtentoonstelling van 1897, werd door de Regie der Gebouwen voor 99 jaar in erfpacht gegeven aan het Islamitisch Cultureel Centrum van België (ICC), een internationale vzw met de Saudische ambassadeur als voorzitter. Vervolgens werd het pand op kosten van de Saudi’s gerenoveerd, waarna de Grote Moskee in 1978 plechtig in gebruik kon worden genomen.

Joods complot

Om die renovatiewerken in goede banen te leiden, stuurde het Saudische regime in 1970 een topman van haar geheime dienst naar Brussel: Faez Al Ajjaz. Onder de cover van journalist verbleef dit personage gedurende dertig jaar ongehinderd in onze hoofdstad, ondanks zijn betrokkenheid bij een lange reeks duistere en zelfs ronduit illegale activiteiten: wapensmokkel, aanslagen op politiemannen, spionage, het financieren van een neonazistische groep en het dwarsbomen van gerechtelijke onderzoeken. Al Ajjaz liet een breed spoor van verwarring, ontwrichting en vernieling achter zich, en de gevolgen van zijn vuile ‘erfenis’ zijn tot op de dag van vandaag voelbaar.

Zoals het een goede spion betaamt, zijn er weinig biografische gegevens over hem bekend. Geboren in 1922 in de Syrische hoofdstad Damascus had hij zowel een Syrisch als een Saudisch paspoort. Gehuwd met een Duitse afstammelinge van de familie Krupp. Zijn broer was piloot bij de Syrische luchtmacht. Stond bekend als vertrouweling van het Saudische hof. Dat hij werkte voor de Saudische geheime dienst is met zekerheid bekend dankzij uitgelekte rapporten van de Staatsveiligheid, een dienst die hem de codenaam Sirocco gaf. Volgens andere bronnen was hij zelfs de chef van de Saudische dienst voor heel West-Europa. Tegelijkertijd werkte hij ook voor andere westerse inlichtingendiensten. Vooraleer Al Ajjaz naar België kwam, zou hij jarenlang advocaat en journalist geweest zijn in het Midden-Oosten en de Golfstaten, waar hij nauwe banden had met islamisten en Palestijnse terroristen in Libanon.

Eén keer had hij zich wel laten opmerken: in 1967 schreef Al Ajjaz een inleiding bij de heruitgave van de Franstalige editie van de “Protocollen van de wijzen van Sion”, een rabiaat antisemitisch boek over een fictief joods wereldcomplot, uitgegeven door de Presses Islamiques in Beiroet. Het boek, dat op 200.000 exemplaren werd gedrukt, was blijkbaar bedoeld als propaganda tegen Israël. Franse journalisten die in 1974 met de Franse minister van Buitenlandse Zaken een bezoek brachten aan Saudi-Arabië, kregen een exemplaar ervan in handen gedrukt, als persoonlijke gift van koning Faisal, met de boodschap dat het ging om “de favoriete literatuur van de koning”. Ook later zal Al Ajjaz zich onder andere in de bar van het Internationaal Perscentrum (IPC) aan de Brusselse Karel de Grotelaan profileren als een rabiate tegenstander van Israël. Een pose of een manier om toegang te krijgen tot links-progressieve milieus?

Hoerenmadam

Faez Al Ajjaz bleek in Brussel over ruime financiële middelen te beschikken. Hij installeerde zich in een chique appartement, eerst in de Sint-Michielslaan, daarna aan de Legerlaan, telkens in de buurt van het Brusselse Montgomeryplein, dat hij huurde voor 2.000 euro per maand. Hij reed in peperdure luxe-auto’s en bezat een fraaie villa in het Spaanse Marbella. Na verloop van tijd knoopte hij relaties aan in de hoogste kringen, onder meer met prins Albert (de latere koning Albert II), politicus Paul Vanden Boeynants en diens rechterhand baron Benoît de Bonvoisin. Tegelijk onderhield hij een netwerk van meer dan dertig betaalde informanten, onder wie ex-huurlingen, ambtenaren, rijkswachters en extreemrechtse figuren, die hem geschreven rapporten bezorgden over alles wat hem interesseerde.

Volgens toenmalig minister van Justitie Jean Gol, die zich baseerde op een rapport van de Staatsveiligheid, was Al Ajjaz in 1975 een van de spilfiguren in een grote wapenlevering vanuit België aan de falangistische milities in Libanon, met een contractwaarde van 250.000 euro. De transactie verliep via een zakenrelatie in Beiroet van de beruchte wapenhandelaar Adnan Khashoggi. In Marbella, Parijs en Brussel werkte Al Ajjaz samen met de grote spelers op de internationale wapenmarkt, zoals Khashoggi, die als tussenpersoon optraden tussen de Saudische prinsen en de belangrijkste defensieleveranciers in Europa en de VS. In 1982 bijvoorbeeld ging één van zijn Belgische loopjongens een cheque van 25.000 euro ophalen in Parijs, uitgeschreven door de Libanese wapenhandelaar Walid Koreitem op naam van Al Ajjaz. Koreitem behoorde tot het selecte kringetje van Saudische agenten uit de entourage van Khashoggi, net zoals Akram Ojjeh, Samir Traboulsi en andere klanten van het luxe-callgirlnet van Madame Tuna, de hoerenmadam die opdook in de Eurosystem-zaak, het smeergeldschandaal rond de bouw van militaire hospitalen in Saudi-Arabië.

Al Ajjaz was in 1975 een van de spilfiguren in een grote wapenlevering vanuit België aan de falangistische milities in Libanon en hij speelde ook een cruciale rol in het Eurosystem-schandaal in 1975

Nadat het Eurosystem-schandaal in 1979 was losgebarsten, bleek dat ook Al Ajjaz een cruciale maar nooit opgehelderde rol in de zaak had gespeeld. Zelf beweerde hij dat zijn rol beperkt bleef tot het verdedigen van de belangen van de Saudische koninklijke familie. De man die het contract met het Belgische consortium Eurosystem had getekend, als commandant van de Saudische Nationale Wacht, was immers prins Abdoellah, de latere (en vorig jaar overleden) koning. Maar wellicht was er meer aan de hand. Want Al Ajjaz werkte ook samen met Elias El Turk, een falangistische politicus in Libanon die ook directeur was van EHS Health Testing Center, een Euroystem-filiaal in Beiroet dat enkel diende als doorgeefluik voor obscure geldstromen en dus een mogelijk distributiekanaal was voor corruptiegeld.

In de eerste helft van de jaren tachtig, terwijl de kogels van de ongrijpbare Bende van Nijvel en de bommen van het extreemlinkse CCC in het rond vlogen, amuseerde Al Ajjaz zich met het financieren van Westland New Post (WNP), een gewelddadig neonazistische groepje dat wel speciaal leek opgericht om de politie- en veiligheidsdiensten te treiteren, belachelijk te maken en te compromitteren. WNP functioneerde als een parallelle inlichtingendienst en leek zich voor te bereiden op terreuraanslagen. In opdracht van Al Ajjaz werden door WNP’ers bijvoorbeeld grote hoeveelheden geheime Navo-telexen gestolen, met allerlei ultragevoelige militaire informatie. Een ander project dat mogelijk uit de koker van Al Ajjaz kwam, was om een aantal WNP’ers te laten infiltreren in de terreurnetwerken van de Libische kolonel Kadhafi. Ze zouden zich laten rekruteren in trainingskampen in Libië, om die netwerken vervolgens in één klap te kunnen uitschakelen. Het plan ging niet door omdat de militanten het zaakje niet vertrouwden. Diverse WNP’ers werden door Al Ajjaz ingeschakeld als chauffeur, lijfwacht, secretaris, geldkoerier, verhuizer, privé-detective of informant.


   In de jaren ’80 amuseerde Al Ajjaz zich met het financieren van Westland New Post, een gewelddadig neonazistisch groepje dat speciaal leek opgericht om politie- en veiligheidsdiensten te treiteren en te compromitteren


De Saudische topspion bleek onder andere zeer geïnteresseerd in de moordaanslag op Naïm Khader, de vertegenwoordiger van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) in Brussel. Op vraag van de Saudi’s – en zeer tegen de zin van Amerikanen en de Israëli’s – hadden de Belgische autoriteiten in 1976 toegestemd in de opening van een PLO-kantoor, een officieuze ambassade in Brussel. Maar op 1 juni 1981 werd Khader bij het verlaten van zijn woning in Elsene op straat neergekogeld. De dader werd nooit gevonden. De verdenkingen gingen in de richting van de dissidente Palestijnse terreurgroep Abu Nidal en/of de Israëlische geheime dienst Mossad. WNP’s kregen van Al Ajjaz de opdracht een Marokkaanse journalist in Brussel te observeren en te schaduwen. Kennelijk was het de bedoeling om hem te kunnen beschuldigen van de moord op Khader, om op die manier een vals spoor te creëren en de speurders in de verkeerde richting te sturen (zie verder). Kende Al Ajjaz de echte daders en probeerde hij hen te beschermen?

Safari Club

Een ander onderwerp dat Al Ajjaz blijkbaar interesseerde was de crisis in de Congolese provincie Shaba (Katanga). Na een inval door ‘linkse’ opstandelingen vanuit Angola in 1977 riep dictator Mobutu de hulp in van het Westen. De opstand werd uiteindelijk neergeslagen door Marokkaanse en Egyptische troepen. De interventie werd gefinancierd door Saudi-Arabië en discreet gesteund door de VS, België, Frankrijk en andere westerse landen. Paul Latinus, de WNP-leider die later ‘zelfmoord’ pleegde, beweerde dat hij op vraag van de Saudische ‘journalist’ een dossier had samengesteld over de rol van de Marokkaanse troepen en Israël in de Shaba-operatie.


De Safari Club groeide uit tot een ‘tweede CIA’, een parallelle versie van de Amerikaanse geheime dienst die volledig ontsnapte aan elke parlementaire democratische controle


In feite, zo kwam pas vele jaren nadien aan het licht, was de interventie in Shaba het werk van de Safari Club. Dat bleek een geheim internationaal samenwerkingsverband van de inlichtingendiensten van Frankrijk, Iran (toen nog onder de sjah), Egypte, Marokko en Saudi-Arabië. De naam verwijst naar de Mount Kenya Safari Club, eigendom van wapenhandelaar Adnan Khashoggi, waar de club voor het eerst vergaderde. De organisatie werd opgericht op initiatief van Alexandre de Marenches, de baas van de Franse geheime dienst SDECE, en was specifiek bedoeld om de communistische invloed in Afrika te bestrijden en om geheime operaties uit te voeren die de CIA (na het Watergate-schandaal) niet meer kon of mocht doen. Vanzelfsprekend bestond er coördinatie tussen de Safari Club, de CIA en de Mossad.

Het is perfect denkbaar dat Al Ajjaz in Brussel actief was in opdracht van de Safari Club, mogelijk zelfs als financier of opdrachtgever van geheime operaties. Volgens kenners groeide de organisatie uit tot een ‘tweede CIA’, een parallelle versie van de Amerikaanse geheime dienst, die volledig ontsnapte aan elke parlementaire democratische controle. Of de Safari Club ooit werd opgedoekt, is onduidelijk. Feit is dat ook na de val van de sjah in Iran (1979) de Safari Club een rol speelde in de Iran-Contra affaire, de geheime wapenleveringen aan Iran waarmee de contra’s in Nicaragua werden gefinancierd. Ook bij de bewapening en financiering van de Afghaanse moedjahedien (en dus bij de start van Al Qaeda), die in de jaren tachtig vochten tegen de Sovjet-bezetting, was de Safari Club nauw betrokken.

Oeps

In de nacht van 25 op 29 oktober 1981 pleegden onbekenden een moordaanslag op Herman Vernaillen, een majoor van de rijkswacht die bezig was met een onderzoek naar de zaak-François, een drugsmokkel waarbij ook rijkswachters betrokken waren. Vernaillen en zijn echtgenote werden geraakt door kogels, maar overleefden de aanslag. Uit een onderzoek van het chassisnummer bleek dat de auto waarvan de daders gebruik hadden gemaakt, een stikdure en opvallende Mazda 626, eigendom was van Al Ajjaz.

Wie de aanslag op Vernaillen heeft gepleegd, is nooit opgehelderd. Maar de verdenkingen gingen sterk in de richting van Madani Bouhouche en Bob Beijer, twee extreemrechtse rijkswachters en freelance geheimagenten, en hun medeplichtigen. Al Ajjaz had zijn auto achtergelaten in de Brusselse garage van André Dehaut, die garageboxen verhuurde aan Bouhouche en Beijer én aan leden van de Bende van Nijvel. Dehaut had vervolgens de auto uitgeleend aan een Congolese cliënt, die hem dubbelparkeerde voor het kantoor van Air Zaïre aan de Louizalaan, met draaiende motor en de sleutels in het contact. Daar werd de Mazda op 16 september 1981 gestolen, vermoedelijk door Thierry Smars, een lid van de bende van Patrick Haemers. Dezelfde dag, maar nog vooraleer de feiten waren gepleegd, had Al Ajjaz aangifte gedaan van de diefstal. Smars pleegde later zelfmoord, Haemers ook.

Dat er van het onderzoek niets terechtkwam, hoeft achteraf geen verbazing te wekken. Bouhouche werd zelf ingeschakeld in het onderzoek, en kreeg dus alle kans om het speurwerk in de war te sturen. Het was ook Bouhouche die de Mazda twee dagen na de aanslag terugvond in een ondergrondse parking. Iemand had een brandblusapparaat leeggespoten in de auto, met als gevolg dat er geen vingerafdrukken werden gevonden. Onder de passagierszetel lag wel een kogelhuls, van hetzelfde type als werd gebruikt bij de aanslag op Vernaillen. In de koffer lag een rol gele plakband, identiek aan het spul dat werd gebruikt bij de mislukte bomaanslag op rijkswachter Guy Goffinon, twee weken voor de moordpoging op Vernaillen.

Wegwezen

Ach, het was niet meer dan een stuntelige poging om de verzekering op te lichten, besloot de correctionele rechtbank. Tijdens zijn proces protesteerde Al Ajjaz omdat volgens hem een belangrijk deel van zijn verklaringen uit het gerechtelijk dossier waren geweerd. “Verklaringen die het hoger belang van de relaties tussen Saudi-Arabië, België en bevriende staten aanbelangen”, preciseerde hij. De rechtbank veroordeelde de Saudiër in juni 1985 tot twee maanden voorwaardelijk. Het was de eerste en enige keer dat Al Ajjaz in aanvaring kwam met het gerecht in ons land.

Maar ondertussen begonnen de media de naam en vooral de sulfureuze reputatie van de Saudische ‘journalist’ beetje bij beetje te ontdekken. Tijd om te verkassen, besloot Al Ajjaz. In de zomer van 1988 verkocht hij al zijn bezittingen in België, zegde de huur op van zijn kantoor in het IPC en verhuisde naar zijn villa in Marbella. De verhuis belette hem niet om af en toe terug te komen naar Brussel en zijn geheime activiteiten voort te zetten op Belgische bodem.

Dat werd echter pas twintig jaar later duidelijk, meer bepaald in 2008, na de arrestatie van de Belgisch-Marokkaanse Abdelkader Belliraj. Zijn aanhouding in Marokko veroorzaakte enige ophef in ons land, want de man die door het Marokkaanse gerecht tot levenslang werd veroordeeld als leider van een jihadistische terreurgroep, had jarenlang allerlei gewelddadige islamistische groepen geïnfiltreerd als informant van de Belgische Staatsveiligheid én voor rekening van een niet geïdentificeerde buitenlandse geheime dienst. Bovendien bekende Belliraj dat hij in de jaren tachtig in Brussel niet minder dan zes politieke moorden had gepleegd of georganiseerd. Die moorden gebeurden volgens hem in opdracht van de Palestijnse terreurgroep van Abu Nidal, een groepering die opereerde vanuit Libië en tot op het hoogste niveau was geïnfiltreerd door de Mossad. Net op het moment dat Belliraj aan zijn reeks aanslagen begon, was Al Ajjaz naar Marbella verhuisd.

Vals spoor

De belangrijkste wapenfeiten van Belliraj waren de dubbele moord op Abdullah Al Adhal, de imam van de Grote Moskee in Brussel (een persoonlijke vriend van Al Ajjaz) en diens assistent, de moord op een klusjesman van de Saudische ambassade in Brussel (het moordcommando vergiste zich van doelwit, eigenlijk wilden ze een Saudische geheimagent ombrengen) en tenslotte de moord op de joodse leider Joseph Wybran. Op 3 oktober 1989, de dag waarop Wybran werd doodgeschoten op de parking van het Brusselse Erasmusziekenhuis, verbleef Al Ajjaz geheel toevallig voor verzorging in datzelfde ziekenhuis. Hij kende het ziekenhuis waar Wybran werkte zeer goed. Ook na de Eurosystem-affaire was de geheimagent actief gebleven als tussenpersoon in de medische sector tussen België en Saudi-Arabië. Zo had hij in 1987 nog onderhandeld met de chef van de cardiologische dienst van dit ziekenhuis om hem te overhalen om zich met zijn volledige ploeg te installeren in Saudi-Arabië.

Helemaal verontrustend is dat Al Ajjaz de centrale organisator bleek te zijn van een gesofisticeerd en professioneel aangelegd vals spoor in het onderzoek naar zowel de dubbele Moskeemoord als de moord op Wybran. Met medewerking van zijn eigen informantennetwerk, de veiligheidsdienst van de ambassade van Saudi-Arabië in Brussel, het hoofdkwartier van de Saudische geheime dienst in Djeddah en enkele bevriende magistraten en politiechefs (die allemaal al dan niet te goeder trouw handelden) fabriceerde Al Ajjaz een gedetailleerd nepspoor naar een in België wonende Libanees, die zogenaamd de moordenaar was maar hoegenaamd niets met de zaak te maken had. Gelukkig kon de Staatsveiligheid de hele constructie tijdig deconstrueren en ontzenuwen. Voor alle details en documenten over deze episode: Apache-dossier Belliraj.

Heeft Al Ajjaz, net zoals in de zaak van PLO-vertegenwoordiger Khader, geprobeerd om de echte terroristen te beschermen? En zo ja, op welk niveau: Belliraj zelf, zijn opdrachtgever Abu Nidal of de Mossad? De kans is miniem dat er ooit een antwoord komt op die vragen.


Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 14289
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Al Ajjaz, Faes   Lun 16 Juil 2018 - 15:51

Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 14289
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Al Ajjaz, Faes   Sam 17 Nov 2018 - 20:38


https://www.slideshare.net/thierrydebels/de-foute-contacten-van-prins-albert

De foute contacten van prins Albert

Prins Albert komt als prinselijk handelsreiziger in de jaren zeventig en tachtig met veel mensen in contact. Zo heeft hij zeker een ontmoeting met Faez Al Ajjaz. Er is zelfs een materieel bewijs. ‘Toen we bij Faez Al Ajjaz een huiszoeking deden en een foto vonden van hem met prins Albert, broederlijk naast elkaar in de sofa, wisten wij dat het onderzoek voor ons was afgelopen’, vertelt een ex-BOB’er in het kader van een onderzoek. Niet dat de ex-BOB'er Albert in verband wil brengen met duistere zaken. Maar een zekerheid had hij wel. Hij en zijn collega waren door hun onderzoek naar de onderwereld wellicht een gevaar geworden voor de bovenwereld. Wie is Faez Al Ajjaz ?

Volgens onderzoeksjournalist Georges Timmerman een Saoedische geheimagent. Auteur Guy Bouten vult aan: ‘Faez werd in 1922 geboren in Damascus. Zijn bijnaam luidde “Sirocco”, naar de hete, droge woestijnwind die de nomaden schele hoofdpijn en slapeloosheid bezorgt. Hij was overal aanwezig waar er geld te verdienen viel en kluste voor het Saoedische vorstenhuis, de Syrische president Assad, de CIA en de Mossad. In het IPC beschikte hij over een bureau waar hij volgens enkele van mijn (Guy Bouten, td) collega's grote sier hield. Zijn cover daar was het correspondentschap van een Arabische krant van het Franse persagentschap AFP. Faez was een echte duizendpoot. Hij startte zijn spionnencarrière in Beiroet als advocaat en correspondent voor diverse bladen waaronder Nouvel Europe Magazine waardoor hij Emile Lecerf en baron de Bonvoisin leerde kennen. Hij trouwde met iemand van de beroemde familie Krupp en bezat een villa in Marbella, de mondaine badplaats waar tal van Arabische prinsen verpozing zochten. Later kocht Faez het wapenblad AMI van Boas en VDB. Hij doopte het om tot Fire met Christian Tavernier als hoofdredacteur. In juli 1981 maakte Faez via Emile Lecerf kennis met Paul Latinus.’

Een andere bron: ‘Faez Al Ajjaz is een Syriër die in 1970 als journalist in Brussel kwam wonen, maar al snel moet de journalistiek wijken voor minder frisse bezigheden. Volgens een rapport onderhoudt hij contacten met extreem-rechtse middens en is hij betrokken bij trafieken, onder meer met diamanten uit het toenmalige Zaïre. Zijn wagen werd gebruikt bij de aanslag op rijkswachtmajoor Vernaillen in Hekelgem. Al Ajjaz is een kennis van Van Baelen en Bouhouche. Daarnaast wordt zijn ook dikwijls genoemd in het onderzoek naar Westland New Post.’

Wat de exacte relatie was tussen Albert en Faez Al Ajjaz, is nooit helemaal uitgeklaard. De meest plausibele theorie is dat Al Ajjaz de prins gebruikte om zich in te dekken en dat hij hierin meesterlijk geslaagd is. Is er een verband tussen de Bende van Nijvel en de zogeheten Roze Balletten?

Een ex BOB-er: ‘Het web rond personen zoals Madani Bouhouche of Faez Al Ajjaz is zo groot en er zitten zo'n belangrijke personen tussen, dat het ononderzoekbaar is.’

Auteur Guy Bouten in De bende van Nijvel: ‘Jean-Pierre van Rossem heeft mij ooit zakelijke transacties en boekhoudkundige transfers laten zien tussen prins Albert en de Nederlandse prins Bernard. Het waren beleggingen met winsten uit de drugshandel. Adjudant Goffinon toonde me eens een foto van prins Albert met Hage Maroun, een van de belangrijkste voormannen van de christelijke Falangisten uit Libanon in Brussel en een notoir wapen- en drugshandelaar. Ik geloof zelfs dat hij aan de heroïne zat.’ Vreemd genoeg zal prins Laurent later eveneens contact hebben met die Falangisten.


Prins Laurent, rebel met een reden, T.Debels, Houtekiet, 2011.

Revenir en haut Aller en bas
Contenu sponsorisé
MessageSujet: Re: Al Ajjaz, Faes   

Revenir en haut Aller en bas
 
Al Ajjaz, Faes
Revenir en haut 
Page 9 sur 9Aller à la page : Précédent  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
les tueries du Brabant :: PRESENTATION DES TUERIES DU BRABANT :: Who's who :: Autres-
Sauter vers: