les tueries du Brabant

forum sur les tueries du Brabant
 
AccueilAccueil  PortailPortail  FAQFAQ  S'enregistrerS'enregistrer  Connexion  

Partagez | 
 

 Bouhouche, Madani

Aller en bas 
Aller à la page : Précédent  1 ... 5, 6, 7 ... 13 ... 21  Suivant
AuteurMessage
RBNombre de messages : 279
Date d'inscription : 25/06/2011

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Lun 19 Sep 2011 - 20:00

K a écrit:
http://www.hbvl.be/nieuws/binnenland/aid1057148/slechts-een-winnaar-in-assisenzaak-de-advocaat.aspx

frais d'advocat estimé jusqu'à 250.000 pour max 1 mois !

duré reel 4 mois proces Dutroux


tiens


Durée réel du proces de nos Duponts : 3 mois +

nombre de advocats: 4 (Mar.tial Lan.caster,Jean Paul Du.mont,Step.hane Lem.pereur
Vero.nique Heus.ghem

donc tout ces frais pour la famillia où pour l'état "prodeo" ?

Depuis quand ces ténors travaillent pro deo ?

NOn K,
Durée réelle du procès des Dupont, comme vous dites: 5 mois et demi

Je vous signale en plus qu'au moins deux avocats se sont présentés pour plaider gratuitement, simplement pour faire partir d'un procès médiatique !
Revenir en haut Aller en bas
http://www.lederniermensonge.com
RBNombre de messages : 279
Date d'inscription : 25/06/2011

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Lun 19 Sep 2011 - 20:04

K a écrit:
et si c'était sur les frais du contribuable pourqoui aucun est allé en appel ?


un bon jugement p.ê , tous étaient contents ? même les parties civiles ?

ou les dédommagements sont jugées séparément ,donc jamais ?

donc vous trouvez les issues de ce proces normal et équitable ?
Vous êtes mal informé K,
D'abord, il n'existe pas d'appel en cours d'assisses.
Buslik était absent, Amory et Chang ont été acquittés et Bouhouche était content avec sa peine de 20 ans, puisque l'avocat général avait d'abord réclamé la peine de mort (laquelle allait être abolie peu après).
Seul BR est allé en cassation et ensuite à la cour européenne des droits de l'homme.
Et seul Bouhouche a été condamné à des réparations civiles.
Revenir en haut Aller en bas
http://www.lederniermensonge.com
KNombre de messages : 8642
Date d'inscription : 15/02/2009

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Lun 19 Sep 2011 - 20:12

Merci pour l'information


je me suis toujours demandé pourqoui personne est allé en appel ?

20 ans et 14 ans c'est beaucoup ou pas ?, non ?


cfr Hallemans a eu perpète pour 1 gendarme (+) + qqs blessées et est sorti après 8 ans

vous aviez probablement la certitude de s'en sortir plus tôt avec des bonnes conduites.
Revenir en haut Aller en bas
KNombre de messages : 8642
Date d'inscription : 15/02/2009

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Lun 19 Sep 2011 - 20:13

nos messages se sont croisés

vous aviez eu du culot alors , jusqu'à Strassbourg !
Revenir en haut Aller en bas
KNombre de messages : 8642
Date d'inscription : 15/02/2009

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Lun 19 Sep 2011 - 20:18

c'est vrai pas d'appel mais c'est cassation et cela coute encore plus

Bou. a du se sentir abondonné et a préféré de se terrer ...litteralement


Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 14533
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Sam 14 Jan 2012 - 9:26Het waren mannen uit België, zoals ene Madani Bouhouche. Die hebben later de Bende van Nijvel gevormd en met hun overvallen een waar schrikbewind gevoerd.”http://www.rnw.nl/suriname/article/van-haperen-tegencoup-met-belgisch-doodseskaderZaterdag 14 januari Wereldomroep.nl - de website met nieuws en achtergronden voor Surinamers en hun landgenoten in Nederland.


Peter Van Haperen
Van Haperen: 'Tegencoup met Belgisch doodseskader'

Gepubliceerd op : 14 januari 2012 - 6:52 am | door Pieter Van Maele (Foto: Pieter Van Maele)

Lees meer over:

decembermoorden
Desi Bouterse
Peter van HaperenHet relaas dat de Nederlandse ex-militair Peter Van Haperen (63) vrijdag vertelde aan de krijgsraad in Boxel leek bijwijlen te zijn weggeplukt uit een actiefilm. Hij was als getuige à decharge opgeroepen door Irvin Kanhai, de raadsman van hoofdverdachte Desi Bouterse. De hamvraag bleef achteraf wat er allemaal klopt van zijn verklaringen over de geplande tegencoup, een doodseskader uit België en zijn werkzaamheden bij het Nederlands leger.


Wat Van Haperen vertelde, was voor het Hof niet nieuw. Al in 2009 reisde hij, naar eigen zeggen voor het eerst in 25 jaar tijd, naar Suriname om een verklaring af te leggen bij de rechter-commissaris. Daar vertelde hij reeds dat hij als lid van een geheime sectie van het Nederlands leger begin de jaren tachtig een tegencoup op touw moest zetten om Bouterse weer uit het zadel te lichten. Die tegencoup ging uiteindelijk niet door omdat de plannen uitlekten en de personen die in het nieuwe regime zouden worden geïnstalleerd, door de militairen op 8 december 1982 werden opgepakt en omgebracht.


Desondanks sloeg het urenlange getuigenverhoor van tijd tot tijd ook de rechters met verstomming. “Ik probeer me een beeld te vormen van wat u hier allemaal vertelt. Ik zie het voor mijn ogen als een film”, verzuchtte rechter Iwan Rasoelbaks op gegeven moment. “Wij werkten niet met een filmscenario, wij hadden een draaiboek”, beet Van Haperen hem daarop toe.


Aanval op Zanderij

Van Haperen vertelde de rechtbank uitvoerig wat hij vanaf 1981 in Suriname deed. “Ik was hier gestationeerd als teamleider binnen een geheime dienst van het Nederlands leger. Een parallelle, ondergrondse sectie, opgericht door de Binnenlandse Veiligheidsdienst en gefinancierd door de CIA, de Amerikaanse inlichtingendienst. De opdracht was om het militaire regime weer weg te coupen. Via Frans-Guyana zou een undercover sportteam naar Suriname worden gestuurd. Van ofwel de Franse geheime dienst ofwel de toenmalige Nederlandse militaire attaché in Paramaribo, Bas van Tussenbroek, zou dat team wapens ontvangen."


Die vooruitgeschoven groep, waarin ook een luchtverkeersleider zat, zou met die wapens de internationale luchthaven aan Zanderij inpalmen, onmiddellijk daarna moest een vliegtuig vanuit Curaçao met wapens en manschappen landen. “Indien dat niet lukte was er nog de mogelijkheid dat ze met valschermen boven Paramaribo zouden worden gedropt”, zei Van Haperen.


Belgisch doodseskader

De opdracht was om daarop met 79 manschappen verschillende doelwitten in de hoofdstad onschadelijk te maken: de kazerne, Fort Zeelandia en de marinebasis. Maar er was ook een dodenlijst, met daarop de namen van Desi Bouterse, Harvey Naarendorp, Iwan Krolis en Errol Alibux. Geen opdracht voor Van Haperens manschappen, maar voor een Belgisch doodseskader. “Bouterse omleggen was niet mijn prioriteit. Het waren mannen uit België, zoals ene Madani Bouhouche. Die hebben later de Bende van Nijvel gevormd en met hun overvallen een waar schrikbewind gevoerd.” Ten slotte zou het politiek vacuüm na de tegencoup worden ingevuld door onder meer Chin A Sen, Wijngaarde, Daal, Leckie en Oemrawsingh, met steun van journalisten als Slagveer en Kamperveen.


Van Haperen en zijn manschappen begonnen op 15 maart 1982 gericht te trainen, met de bedoeling de tegencoup rond kerstmis 1982 uit te voeren. “De hele situatie veranderde uiteraard na de 'decembergebeurtenissen' (de Decembermoorden, red.). De politieke back-up was weg, een tegencoup had geen zin meer. De hele operatie is toen afgeblazen.”


Vraagtekens blijven

Gerelateerde artikelen

Van Haperen nog niet gedagvaard
‘Van Haperen nooit in dienst Defensie’
Huurling Van de Kamp over Peter Van Haperen
Van Haperen: huurling of geheim agent?
Twijfels over getuige Van Haperen groeien

De verdediging probeerde met de getuigenis van Van Haperen de these te ondersteunen dat de slachtoffers van de Decembermoorden verwikkeld waren in een tegencoup. Na de passage van de Nederlander voor de krijgsraad bleven echter nog vele vragen overeind. Hoe realistisch klinken de plannen voor een tegencoup met slechts 79 manschappen? En waarom komt hij bijvoorbeeld pas nu met het verhaal, 29 jaar na dato? “Angst”, zo vertelde Van Haperen tegen de rechters. “Vijfentwintig jaar lang heb ik zelfs niet gedurfd af te reizen naar Suriname. Pas toen het decemberproces in Suriname begon te lopen vond ik het nodig mijn verhaal te doen.”

En wat met de verklaring van Defensie in Nederland, dat ze hem helemaal niet kennen? “Natuurlijk zeggen ze me niet te kennen, ik zat in een geheime sectie”, klinkt het schamper. En hoe komt het dat hij op het tijdstip van de Decembermoorden, slechts enkele weken voor de geplande tegencoup, in Groningen was; en het nieuws daarover pas twee dagen later hoorde, op 10 december? “Ik leidde een dubbelleven. Ik zat toen in een casino, daar was geen radio of tv.”


Van Haperen werd bovendien in 2005 genoemd in het Tros-programma 'Opgelicht'. Hij werd beschuldigd Nederlandse bejaarden in Spanje voor tienduizenden euro's te hebben opgelicht. Ook die beschuldigingen heeft Van Haperen steeds ontkend. Verschillende nabestaanden noemden de verklaringen van Van Haperen na afloop van de zitting 'een fantasieverhaal'.


Revenir en haut Aller en bas
michel
Admin
michel

Nombre de messages : 8082
Localisation : Bruxelles
Date d'inscription : 16/11/2005

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Sam 14 Jan 2012 - 13:43

On a déjà parlé de cela sur le forum. Mais j'ai dû mal à comprendre le lien entre Bouhouche et le coup d'Etat au Suriname.

_________________
"Ne rien nier à priori, ne rien affirmer sans preuve."
( Dr. Robert RENDU)
Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 14533
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Sam 14 Jan 2012 - 14:47


Van Haperen est probablement celui qui a posté des messages sur le site néerlandophone sous le nom de Insider :

( au passage, on cite Marbella )

http://www.bendevannijvel.com/forum/viewtopic.php?id=853

Insider schreef :

Ik denk dat ik weet wie er schuil ging achter de Bende van Nijvel, maar net als vele anderen heb ik jaren mijn mond gehouden om mezelf en mijn familie niet in gevaar te brengen. Na de reconstructie en de getuigenis van David van de Steen ben ik daar anders over gaan denken en heb toch besloten om mijn kennis te gaan delen met de leden van het forum om te zien wat we nog kunnen reconstrueren.

(...)

Ja, wie ben ik? En wat kan ik weten over de Bende van Nijvel? En over de personen die er achter zitten? Is het een hypothese? Ja, het is een hypothese, maar wel een met een achtergrond en op feiten gebaseerd.

(...) Na gebleken geschiktheid, werden we verwacht in Den Haag aan de Stolkweg, hier was Interdoc gevestigd. Interdoc, die anders dan geschreven pas in 1963 effectief startte, was opgericht als een bureau gericht op misleiding en desinformatie. De leidende krachten van het begin waren Louis Einthoven, oud hoofd van de BVD en hoofd van dienst Operatiën, de Nederlandse Gladio en Cees van den Heuvel, oud hoofd opleidingen van de BVD. Bij Interdoc volgden de gesprekken over wat voor opdrachten we zouden gaan krijgen.

Het bleek te gaan over een specifieke undercover organisatie die altijd werd aangeduid als “De Dienst”, reden hiervoor was, dat je indien nodig altijd kon verzinnen wat voor dienst het was. Iedere agent moest beschikken over een cover die nagetrokken kon worden en waarin je voor “De Dienst” interessante figuren kon ontmoeten, zoals: restauranthouder, entertainer, leraar, jurist, politieagent etc. Ook kregen we actiebegeleiders toegewezen, in mijn geval was dat Kurt Görlitz uit Den Haag, waarover later meer.

De organisatie was de spionagetak van O(peratiën), van de inlichtingendienst buitenland, die later bekend zou worden als de Nederlandse Gladio. Dit alles ging in directe samenwerking met de C.I.A. die “De Dienst” en Interdoc financierde. Die installeerde hiervoor bij Interdoc, hun eigen man Graaf Carl Armfelt, die tevens de opdracht had stay-behind organisaties op te richten in Nederland en België. Interdoc werkte nauw samen met Het Public Information Office (PIO), geleid door Jean Bougerol, toen officieel een Parallel inlichtingendienst van het Belgische leger, maar eigenlijk een privé dienst van Paul van den Boeynants

De opleiding was voor zover mogelijk steeds in het weekend gepland, meestal onder het mom van sportweekenden. We kregen dan les in spionage- en infiltratietechnieken en alles wat daarmee verband hield. De militaire training kregen we bij de Nationale Reserve (Natres), evenals de schietoefeningen. Ook werden er survival weekends georganiseerd, op de Veluwe, in de Drentse bossen en in de Ardennen. (...)

Vanaf 1975 ben ik bij veel acties betrokken geweest, zoals het schaduwen van verdachte personen, o.a. Philip Agee, Hans van Mierlo, Greetje Bedier de Prairie, nu bekend als Gretta Duisenberg en Qadeer Khan, de atoomspion. Ook nam ik deel aan Operatie M, die de bevrijding van Pieter Menten tot doel had. Bij deze mislukte operatie verloren twee mensen het leven, Loek van der gaag en Jopie Nipius. (...)

Vanaf midden zeventiger jaren kwam er steeds meer samenwerking met de Belgische tak en ben ik via Armfelt in contact gekomen met Vanden Boeynants, de Bonvoisin, Francis Dossogne en Faez al Ajjaz en Paul Latinus. Met Al Ajjaz ben ik verschillende keren naar Beiroet geweest i.v.m. verkoop van wapens. Bij deze verkopen waren ook Armfelt en Hans Teengs Gerritsen betrokken. Teengs Gerritsen zal nog vaker aan bod komen. Hij behoorde ook tot de leiding van “De Dienst”. Ook was ik met Al Ajjaz bij besprekingen op Cyprus met hooggeplaatste Nederlanders en Rifat Assad, hoofd van de Syrische veilgheidsdienst.
Dit alles was de inleiding tot wat eigenlijk het belangrijkste is voor het forum. De relatie tot de figuren die steeds genoemd worden in relatie tot de Bende van Nijvel. Eind jaren ’70 werd er steeds meer samengewerkt tussen De Dienst en de PIO. Armfelt bewerkstelligde via Al Ajjaz en VDB, dat mensen van onze groep konden meetrainen in België, bij SDRA8, bij Front de la Jeunesse, New Akropolis en andere groepen en met onderdelen van de Belgische Special Forces. Bij verschillende van deze trainingen werd er les in close combat en silent killing gegeven door Ferrari Calmette en Peter van Haperen, beide heren waren in die tijd actief in de Full Contact karate wereld. Calmette in België en Van Haperen in Nederland. Van Haperen was ook Jiujitsu specialist en leerde ons om iemand te wurgen zonder enig spoor na te laten, doet dat ergens aan denken?(Latinus)? Wie er verder allemaal bij betrokken waren en wat hun rol daar in was, zal ik in het vervolg hierop aangeven of op gerichte vragen van jullie,ik stel jullie meedenken en de betoonde steun erg op prijs.

In 1981 werd ik toegevoegd aan de groep van Haperen die een coup moest voorbereiden in Suriname. Van Haperen, die als cover een sportschool runde aan de Noorderhaven in Groningen was op dat moment bezig met een diepte infiltratie bij de Zuid-Molukkers. (...)

_ _ _


Ce qu'il dit de Bouhouche :

De meeste namen zijn hier al voorbij gekomen, het gaat om: Paul Vanden Boeynants, baron de Bonvoisin; Paul Latinus; Madani Bouhouche, Ferrari Calmette, Christian Smets, Carl Armfelt, Cees van den Heuvel als hoofdrolspelers, met nog vele anderen. (...)

Ik was niet betrokken bij de Bende van Nijvel, maar heb ze zien groeien in de WNP, tijdens de oefeningen in de Ardennen bij Houffeliz, voor de geplande coup in Suriname en heb meegedaan aan de Jeff Cooper, schietoefeningen en was betrokken bij de `Pirate, Manmoth, Sniper`techniek. Deze training was bedoeld om een team Suriname binnen te brengen voor de liquidatie van Bouterse en directe medestanders.

Deze techniek werd bij de WNP getraind en hierna komt het eerste punt. Deze training werd steeds in een andere samenstelling gedaan. Door in mijn tijd zeker vijf verschillende teams. Later werden er zoveel mogelijk teams van de zelfde samenstelling gezocht, mensen die op elkaar leken, dit op aanraden Bouhouche, die een meester in vermommingen was. Hij gaf aan dat niemand dan zou weten wie er achter zat. Wat heel vreemd lijkt in relatie met Suriname, maar duidelijk wordt in verband met de Bende van Nijvel. (...)

het verhaal van Beyer ken ik niet, maar het zou me niet verbazen. In die tijd waren er veel groepen actief, en allen even geheim. Of hij bij zo'n dienst betrokken was weet ik niet, Bouhouche in ieder geval wel. Overigens waren zij later niet meer zo close. Volgens mij werd Beyer door Dany gebruikt. Waarom denk je dat hij zijn deel niet heeft gehad van de goudroof op Zaventem? Omdat Bouhouche dat nodig had om andere activiteiten te financieren. Om dezelfde reden werd de Slavenburg bank door Armfelt opgelicht. Er moesten acties gefinancierd worden. (...)

Armfelt gaf duidelijk aan dat de Belgische medewerking gezien werd als een generale repetitie voor een staatsgreep in België. Kijk ook naar het tijdsbestek. VDB's macht was tanende en met procedures tegen hem in het verschiet, kon een machtwisseling voor hem wel eens de beste oplossing zijn. Dit verklaart ook waarom opbrengsten van overvallen zoals de goudroof bij Zaventem en van andere overvallen niet voor eigen gebruik werd aangewend maar een hoger doel moest dienen. Hier lag ook het belang van Madani Bouhouche. Wat je vragen over informanten van Latinus betreft, hier weet ik weinig van behalve als het over de geplande actie gaat, hoe dan ook, deze personen zijn in het totaalbeeld marginaal, ook Smets, hoewel ik hier nog wel op terug kom omdat hij zaken probeerde te forceren. (...)

De Arabische journalist-spion Faez Al Ajjaz werd in 1922 geboren in Damascus (Syrië), maar verblijft in België met een Saoedi-Arabisch paspoort. Tot 1989 huurde hij een kantoor in het Internationaal Perscentrum in Brussel. In de jaren '70 was hij één van de spilfiguren in grote wapenleveringen vanuit België aan de christelijke milities in Libanon, met een prijskaartje van 1 miljard BF.
Hij was ook een politieke zakenvriend van VDB, en had nauwe banden had met WNP, Emile Lecerf (NEM) én Baron de Bonvoisin. Zijn Duitse vrouw woont in het Spaanse Marbella.

Hij wordt gelinkt aan de aanslag op Vernaillen. De vluchtauto van de schutters (bruine Mazda 626 nummerplaat EBP 659) werd later door Bouhouche teruggevonden in een ondergrondse parking in
S-P-Woluwe vlakbij de ULB, en behoorde toe aan Al Ajjaz, die beweerde dat hij de auto had geleend van een garagist uit Elsene Jean-Marie Dehaut, die contacten bleek te onderhouden met Jean-François Buslik ... Hij stelde Paul Latinus ook voor aan adjudant Goffinon ivm inlichtingen over recrutering terroristen in België door Lybië ... Zijn telefoonnummer wordt ook aangetroffen in de agenda van wapenhandelaar Willy Pourtois ...

(uit: "De Bende & Co" van Hugo Gijsels)

(...)

Bouhouche was niet alleen degene die de auto van Al Ajjaz had teruggevonden in de ondergrondse parking, maar was ook degene die de auto heeft gestolen, gebruikt en in de parking geplaatst. Hij had informatie van Barbier gekregen waar hij de auto aan kon treffen.

Waarom? Van den Heuvel en Armfelt gaven leiding aan een bureau voor misleiding en desinformatie. Het ging hier dan met name om wat zij noemden "active measures", door met valse vlag operaties tegenstanders de indruk te geven dat zij hun medestanders waren en zich zo een plek in die organisatie te verwerven. Het grootste wapenfeit van de Nederlandse BVD (Binnenlandse Veiligheids Dienst) "Operatie Mongool", kwam uit hun koker.

In de periode van de WNP en het vervolg, is in alles de hand van Armfelt te zien, zijn spionagetrucjes zoals: het neerleggen van valse aanwijzingen, het werken met schaduw- en beschermingsteams, tot zelfs het compromiteren van niet alleen tegenstanders maar ook medestanders, waaronder Jean Bultot en Faez al Ajjaz. De diefstal van de auto en het daarmee plegen van de aanslag op Vernaillen, had tot doel meer controle over Al Ajjaz te krijgen, hij degradeerde daardoor van hoofdrolspeler tot medespeler. Zijn reactie loog er ook niet om. Toen hij gehoord werd over de auto, simuleerde hij een hartaanval. De reactie van Bultot kennen we ook, hij nam de benen.

Alvast een voorproefje van het geven van valse aanwijzingen en hun gevolg, het stuk rechercheren van je eigen gevolgtrekking op basis van die bewijzen. Een voorbeeld in het BVN verhaal is "de pukkel". De door mensen opgemerkte pukkel is een eigen leven gaan leiden. Je hoort dan, "wie is de man met de pukkel" of zoals een artikel in De Morgen, "Hoed u voor de man met het moedervlekje", maar wie was nu de man met het moedervlekje. Terug naar de feiten, in dit geval de training. Bouhouche was zeer bedreven in vermommingen en kreeg hierover ook veel tips van Armfelt. Het gaat niet over wat waar is of hoe het werkelijk zit, maar wat jij denkt dat je gezien hebt, jij bent de ooggetuige en jij zag de pukkel, in werkelijkheid had Bouhouche een plastic gereedschapskist met grimeerspullen met o.a. pruiken, gelaatstinten, valse pukkels, tattoes, moedervlekken en littekens in alle formaten. Een goed gebruik van valse aanwijzingen is de perfecte misleidingstruc om iemand op een spoor te brengen of daar juist van af te halen.

Ergens heb ik gelezen over een theorie dat Leo Finne meegenomen zou zijn en bij de overval in Overijse is neergelegd. Dit nu zou mij niets verbazen. Deze techniek wilde een PMS team ook toe passen bij een poging tot ontvoering op 14 juni 1983 in Amsterdam op het Centraal Station. Het ging hierbij om de leider van de afgeblazen coup in Suriname, Peter van Haperen. Ze wilden hem in Amsterdam ontvoeren en samen met Peter Meyer laten verongelukken bij een in scene gezet auto-ongeluk in de buurt van Delft. Peter Meyer beschikte over een kopie van het plan "De Zwarte Tulp", het aanvalsplan waarmee Desi Bouterse in Suriname aan de macht kwam. Van Haperen wist te ontsnappen door een truc toe te passen en een van de ontvoerders neer te slaan.

(...)


_ _ _


Je ne vais pas retaper toute la discussion mais j'ai l'impression que ce "Insider" (sans doute Van Haperen lui-même) a une bonne connaissance du dossier et que ce qu'il affirme est vraisemblable. D'après ce que j'ai compris, Bouhouche était plutôt dans la logistique.

Cela vaudrait certainement la peine d'obtenir de lui le maximum de renseignements.

A noter que le Surinam est cité ailleurs dans le dossier ... si je me souviens bien, c'est lorsque des policiers ont rendontré Bouhouche dans sa prison.


Revenir en haut Aller en bas
michel
Admin
michel

Nombre de messages : 8082
Localisation : Bruxelles
Date d'inscription : 16/11/2005

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Sam 14 Jan 2012 - 17:21

A lire aussi :

LES MARCHES ILLICITES DE LA FN EVOQUEES PAR LA FAMILLE MENDEZ
VAN DAMME,GUIDO
Page 16
Mercredi 9 novembre 1994
Des révélations au procès Bouhouche
Les marchés illicites de la FN
évoqués par la famille Mendez
Un jour, Juan Mendez, l'ingénieur commercial de notre Fabrique nationale d'armes à Herstal assassiné à Rosières un matin de janvier 1986, avait confié à son frère José Maria que la FN pratiquait des marchés illicites en vendant des armes à des pays sous embargo. Le plus jeune frère de la victime a fait état de cette confidence dans ses réponses au président Paul Maffei, mardi, aux assises du Brabant. Avant lui, M. Alain Coessens, un des anciens collègues de Mendez qui partageait avec lui le marché officiel latino-américain du commerce des armes de la FN, avait déjà mis la puce à l'oreille en faisant état d'une démarche qu'il avait faite auprès de notre ambassadeur à La Haye pour voir dans quelle mesure la FN pourrait contourner l'embargo proclamé à cette époque par la Hollande sur le commerce des armes avec le Suriname.
A la veille du crime, Alain Coessens ira porter personnellement au Venezuela (un marché annuel de 400 millions) l'offre herstalienne pour l'implantation d'une usine de fabrication de munitions «clés sur porte». Et le témoin précisera que «Juan Mendez a fait faire de bonnes affaires à la FN au Pérou». Un jour, le Paraguay demande à nos représentants s'ils ne peuvent leur fournir six canons de DCA. Qu'à cela ne tienne! Le duo Coessens-Mendez trouve par l'intermédiaire de l'agent de la FN en Espagne six canons franquistes datant de la fin de la Deuxième Guerre mondiale. Petite rétrocession de commissions: un million à Coessens et un million à Juan Mendez.
Qui étiez-vous, Juan Mendez, au-delà du portrait tellement filial brossé à l'audience par un frère cadet aimant, et une soeur qui souffrait en silence quand vous veniez planquer des armes dans son univers propret et courageux?
Un courageux, aussi. Après des études à Catteau et le jury central, des essais infructueux à l'ULB, puis, après une expérience de travail, une reprise d'études et un diplome d'ingénieur commercial à l'ICHEC. Mendez avait connu Coessens au moment du passage au jury central: Coessens le fera entrer à la FN. Laissons parler le compagnon de toujours:
- Juan Mendez était un homme très joyeux. Il avait beaucoup d'humour. Il aimait tourner les choses en dérision, et placer un bon mot. Il était plutôt de droite, mais son attitude politique était assez superficielle. On dit qu'il s'est moqué des victimes des tueurs du Brabant? C'était par jeu. Il se faisait souvent l'avocat du diable. Très dur en affaires. Il négociait lui-même. S'il avait dû me rembourser un café (à moi qui lui ai souvent prêté de l'argent) il aurait sans doute rendu un franc de moins.
Peu avant sa mort, Juan Mendez négociait avec son frère et sa soeur, pour quitter la FN et prendre place dans l'entreprise familiale de traductions. Hélas, trop tard!
GUIDO VAN DAMME

_________________
"Ne rien nier à priori, ne rien affirmer sans preuve."
( Dr. Robert RENDU)
Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 14533
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Sam 14 Jan 2012 - 19:25


Voici ce à quoi je pensais :

http://www.lederniermensonge.com/index.htlm/Le_livre.html

(...)

3°) Au sujet du vol commis chez Mendez en date du 15 mai 1985, selon les dires de BOUHOUCHE, le mobile ne serait autre que la récupération de dossier se rapportant à des trafics d'armes auxquels se serait livré la F.N. Herstal. Ces trafics auraient eu lieu entre la FN et des pays frappés d'un embargo par le gouvernement Belge (voir à ce sujet mon PV de synthèse relatif à un trafic entre la Belgique et le Surinam).

(...)
Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 14533
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Dim 15 Jan 2012 - 8:16
http://www.stabroeknews.com/2012/news/breaking-news/01/14/witness-tells-suriname-court-of-being-recruited-for-1982-coup-plot-against-bouterse/

Witness tells Suriname court of being recruited for 1982 coup plot against Bouterse

By Stabroek editor | 0 Comments | Breaking News | Saturday, January 14, 2012


(de Ware Tijd) BOXEL – Peter van Haperen, witness for de defense in the trial of Desi Bouterse, claims to know nothing about the murders that were committed in Fort Zeelandia on 8 December 1982. Van Haperen had been called to testify, because he could have provided evidence that would exculpate Bouterse. When judge Robby Rodrigues asked Van Haperen yesterday whether he knew anything about the criminal charges against Bouterse, the witness answered in the negative, saying, “No, I don’t have any information about the facts in the charges.” Van Haperen spent three hours telling how he had been recruited by Dutch and American intelligence services in 1982 to plan a coup against Bouterse. He claimed that the 15 men killed on 8 December in Fort Zeelandia would have become part of the new government if the coup, which was planned for the night of 24 and 25 December 1982, had been successful. These coup plans failed because of the actions Bouterse and his supporters took on 8 December. Van Haperen claimed the coup plans were leaked because “Surinamese are too loose-lipped”, so Bouterse could take action. As he explained, Van Haperen would carry out an invasion with around 80 men, while a13-man advance team would travel to Suriname from French Guyana disguised as a sports team. Assistance with the coups plans would allegedly be provided by the French secret service and the former Dutch military attaché in Suriname Bas van Tussenbroek, while the rest of the “invasion army” was to be flown in from Curacao with a C-130 Hercules plane of the US Army. If that plan were to fail, the invaders would land by parachute on the Zorg en Hoop airfield and then take over the Memre Boekoe barracks and Fort Zeelandia. Bouterse, Errol Alibux, Iwan Krolis, Harvey Naarendorp and others who would resist were to be liquidated by a team specially trained in Belgium.

_ _


Voir aussi :

http://www.dbsuriname.com/archief/nat/2012/jan12/14-01-12/Nat_Getuige%20Van%20Haperen.asp

Revenir en haut Aller en bas
KNombre de messages : 8642
Date d'inscription : 15/02/2009

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Dim 15 Jan 2012 - 11:13

@ Hervé


Jer pense que ces articles d'insider , arnfelt, Haperen etc sont tous peu fiables.

en plus une service de renseignements est compartimenté et ment toujours par principe.

Les articles sont repris un peu partout mais je ne connais pas le valeur des divers journalistes néerlandaises donc je ne crois rien sans confirmation d'un journaliste reconnu ds le métier qui controle ces sources .

Regarde le bouqin de "his masters voice" , cela nous apprend rien

C'est mieux de lire "Memoires de l'ombre"

un homme dans les secrets de l'état , de Pierre Marion -Flammarion

On comprend comment cet homme serieux a été forçé de travailler pour Hernu-Mitterand

pour réorganiser les services françaises ,

mais des qu'i'ils s'y attèle , on le laisse s'enbourber et il démissionne !

en parallel le pouvoir ré- utilsent les anciens reseaux existants (de l'opposition Gaulliste ) et ne prennent pas les décisions puis creérent encore une autre service d'écoute élyséène? pour sauver les honneurs de Tonton

Si on a vécu cela de 'l'interieur on peut comprendre un peu les embrouilles.

Van Haperen est un hableur qui arnaque aussi des vieux ! méfianceDernière édition par K le Dim 15 Jan 2012 - 13:02, édité 1 fois
Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 14533
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Dim 15 Jan 2012 - 12:28Van Haperen, ce n'est pas mère Thérésa et on peut lui reprocher des arnaques. La plupart des gens dont nous parlons auraient des choses à se reprocher mais cela ne veut pas dire qu'ils mentent tout le temps.

http://www.rnw.nl/suriname/article/van-haperen-tegencoup-met-belgisch-doodseskader

Oplichter

Van Haperen werd bovendien in 2005 genoemd in het Tros-programma 'Opgelicht'. Hij werd beschuldigd Nederlandse bejaarden in Spanje voor tienduizenden euro's te hebben opgelicht. Ook die beschuldigingen heeft Van Haperen steeds ontkend. Verschillende nabestaanden noemden de verklaringen van Van Haperen na afloop van de zitting 'een fantasieverhaal'.

_ _ _


Il me semble important qu'on lui demande d'être aussi complet que possible. Il y a assez d'esprits critiques sur ces forums pour avancer vers la vérité.

Je suis en tout cas impressionné par sa connaissance des dossiers. Les enquêteurs devraient écouter tout ce qu'il a à dire.

Il donne notamment des informations sur Carl Magnus Mauritz Armfeld (je ne suis pas certain de l'orthographe ... et je connais mal ce personnage). J'étais tenté de croire que ce Carl Magnus Mauritz Armfeld était impliqué dans l'assassinat de Olof Palme mais Van Haperen dit le contraire ... ce n'est donc pas un adepte du grand complot mondial et il ne met pas tous les crimes sur le dos des personnes dont il parle. Ceci dit, les articles de Souris et d'autres témoignages sur les liens entre l'assassinat de Olof Palme, Haemers et les Tueurs du Brabant ("mêmes gâchettes") m'intéressent toujours.

Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 14533
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Dim 15 Jan 2012 - 20:11Un autre article sur le témoignage de Van Haperen ...

Il me semble urgent qu'il parle aux enquêteurs des personnes qu'il croit être liées aux Tueries du Brabant ... Il devrait encore être possible de faire certains recoupements.


http://www.verkiezingensuriname.nl/2012/01/15/coup-tegen-desi%E2%80%99/


‘Coup tegen Desi’

15 januari 2012

Paramaribo - De drie uren die hij aan de tand werd gevoeld, leken Peter van Haperen gisteren te kort om zijn ei kwijt te raken. Door de verdediging van Desi Bouterse, hoofdverdachte in de Decembermoordenzaak, was hij als getuige à decharge opgeroepen. Toen hij eenmaal aan het woord was, was de veel gebezigde Surinaamse gezegde letterlijk en figuurlijk op hem van toepassing: ‘A gers’ den ben tay wisiman na t’te’. Hij schopte zelfs tegen het onderzoek en verweet de vervolging er zelfs van handvatten te hebben aangereikt om diepgaander onderzoek te doen, maar met zijn voorzetten zijn niets gedaan. De getuige had één doel: de Krijgsraad en de hele wereld laten weten dat hij in 1982 was ingehuurd om Bouterse af te zetten en dat de mannen die op 8 december dat jaar zijn gedood onderdeel waren van het scenario.

Eén geheel

Met het bewijsmateriaal dat hij heeft aangedragen heeft het Openbaar Ministerie niets gedaan, meent hij. Er zijn voldoende mensen die willen getuigen, mits hun veiligheid wordt gegarandeerd. Namen van nog in leven zijnde potentiële getuigen noemt hij niet. Wel wordt aangegeven dat minstens één man van het speciaal team dat Bouterse moest uitschakelen nog in leven moet zijn.

Maar de Krijgsraad wordt wel bedolven onder de namen van reeds overleden personen die enige betrokkenheid zouden hebben gehad bij de invasieplannen: ex-CIA-chef William Casey, Cees van de Heuvel, Carl Armsveld, Bas van Tussenbroek, Peter Meyer, Olliver North, Henk Chin A Sen en de gebroeders Oemrawsing.

De getuigenverklaring van Van Haperen sloot naadloos aan op de verklaringen die hoofdverdachte Bouterse bij de rechter-commissaris heeft afgelegd. Het lijkt een geheel. Bij de rechter-commissaris verklaarde Bouterse dat lokale subversieve krachten met ondersteuning van het buitenland verregaande plannen hadden om tegen zijn bewind een machtsgreep te plegen. Het leger greep bijtijds in op 7 en 8 december 1982 met als resultaat 15 doden. Een groter bloedbad was zo voorkomen, heeft Bouterse in het verleden vaker gezegd.

Wat Van Haperen te Boxel allemaal voorschotelde, leek op een filmscript, zo geplukt van de schrijftafel in Hollywood. Het verhaal was gelardeerd met liquidatiepogingen, ontsnapping op het treinstation, geheime betalingen, infiltraties op de Molukken en het kopen van prototypewapens die nog niet eens in productie waren gegaan. Alleen Rambo, het eenmansleger ontbrak nog in het scenario. Zelfs rechter Iwan Rasoelbaks had de indruk dat hij in een actiefilm terecht was gekomen.

Actiefilm

Het verhaal leek op een kruising tussen een James Bond-film met spionnen, dubbelspionnen en in elke stad een andere vrouw en een film waarin een despoot in Zuid-Amerikaanse bananenrepubliek uit het zadel gewipt moest worden. Een heleboel van de figuranten in deze film hadden wel één ding gemeen: ze zijn al allemaal dood. Verificatie of Van Haperen de waarheid vertelt, is dus vrijwel onmogelijk. Tot die conclusie schijnt de Krijgsraad waarschijnlijk ook te zijn gekomen. Niets van hetgeen de man heeft verteld, is ergens gedocumenteerd.

Je zou zijn naam nergens in de formele administratie van de Nederlandse overheid tegenkomen. Voor zijn covert-operaties kreeg hij een schadevergoeding en altijd “handje contantje”.

Terwijl de man bezig was met de voorbereiding van een invasie in Suriname, scheen hij zich niet bezig te houden met het dagelijks nieuws uit het land. Hij hoorde pas op 10 december 1982 dat er in Suriname die hij moest komen helpen bevrijden stront aan de knikker was.

Maar ook daar heeft hij een verklaring voor. Van Haperen vertoefde toen in België, bij één van zijn drie vrouwen die hij toen had. “Net een echte Surinamer”, zegt hij over de veelwijverij. Ook waren er toen nog geen “cellulairs”.

De getuige gaf aan dat hij van de opdrachtgevers 300 dagen de tijd had om de actie voor te bereiden. Hij kwam naar Suriname om zaken te verkennen en in kaart te brengen. Fort Zeelandia, Memre Boekoe kazerne, de marinebasis en de MP-brigade werd geïdentificeerd als de belangrijkste verzetshaarden.

Fotografisch geheugen

Terwijl tijdens het gehele proces zowel verdachten als getuigen vaker tijdens het verhoor door de Krijgsraad aangaven zich bepaalde zaken niet meer te herinneren, was dat bij Van Haperen geenszins het geval. De man leek een fotografisch geheugen te hebben. Hij haperde tijdens het beantwoorden van de vragen van advocaat Irvin Kanhai en daarna de auditeur-militair en leden van de Krijgsraad, geen moment. Integendeel. Elke vraag werd met een lijvige uiteenzetting in een waterval aan woorden, ondersteund met voorbeelden beantwoord. Hij probeerde wat inzicht te verschaffen hoe het in de wereld van spionnen en geheime, soms illegale, gewapende acties aan toe gaat. Hij was lid van een parallelle inlichtingennetwerk in Nederland dat ‘De Dienst’ heette. Die werd onder andere gefinancierd vanuit Duitsland, maar ook uit de VS kwam wat geld. Nadat de Kerstcoup van december 1982 na het ingrijpen op 8 december werd afgeblazen, werd Van Haperen naar eigen zeggen in januari 1983 opnieuw benaderd.

Die couplannen werden gefinancierd door de gebroeders Oemrawsing. Hij zou in totaal 110.000 Nederlandse gulden hebben ontvangen in twee tranches. Dat geld stak hij in de training van zijn commandogroepje, inclusief pilotenopleiding van een van de deelnemers. Uiteindelijk ging ook die actie niet door. Bouterse zou zijn gezwicht voor de druk van de Braziliaanse generaal Venturini. Die had beloofd dat indien Bouterse de Cubanen die toen een stevige grip op het politiek denken van zijn junta hadden, zou wegsturen, Brazilië ervoor zou zorgen dat Washington Suriname met rust liet en geen Amerikaanse aanval zou komen.

Nadat de Cubanen uit Suriname werden getrapt, stopte ook de Amerikaanse financiering voor geheime militaire acties in Suriname. “Uiteindelijk sloot een deel van de door Van Haperen getrainde huurlingen zich aan bij Ronnie Brunswijk en zijn Jungle Commando”, zei Van Haperen. Op vragen van de Krijgsraad zei hij stellig, dat zijn opdrachten niet kwamen van de Nederlandse regering, wel van de Nederlandse inlichtingendienst en de CIA van Amerika. Bas van Tussenbroek werd neergezet als de figuur die in alle militaire acties vanaf februari 1980 betrokken was. Hij zou een centrale rol hebben gespeeld van de geslaagde militaire coup van Bouterse in 1980, de mislukte coup van maart 1983 van Rambocus en Hawker en de acties die Van Haperen moest uitvoeren.

Onbetaald

De man zegt uit zichzelf naar voren te zijn gekomen om te getuigen, ofschoon hij ooit een verklaring van geheimhouding zou hebben getekend als inlichtingenman. Hij zegt nu een leeftijd te hebben bereikt waarbij hij tot het besef is gekomen, dat hij een aantal zaken niet wil meenemen naar het graf. “Ik heb altijd mijn mond gehouden en wilde nu schoon schip maken.” Eerst zocht hij contact met voormalig advocaat van Bouterse Abraham Moskowicz en later ook met diens opvolger Inez Weski, maar zonder het beoogde succes. Uiteindelijk belandde hij bij Kanhai, die hem uiteindelijk als getuige à decharge liet opdraven. Voor zijn getuigenverklaring heeft hij geen geld ontvangen, van niemand. “Helemaal niks, nada. Ik word door niemand betaald”, zei hij aan de Krijgsraad. Ook heeft hij nimmer contact gehad met Bouterse of diens advocaat. Bron DWT

Revenir en haut Aller en bas
KNombre de messages : 8642
Date d'inscription : 15/02/2009

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Mer 1 Fév 2012 - 13:07

bou .:détail morbide: source le soir

même sur son contrat de mariage il y avait déjà des armes inscrites
Revenir en haut Aller en bas
RBNombre de messages : 279
Date d'inscription : 25/06/2011

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Dim 5 Fév 2012 - 4:04

Le dossier Suriname n'a absolument rien à voir avec l'assassinat de Mendez.
MB a parlé de ce dossier pour balader les enquêteurs et éviter qu'ils ne s'intéressent trop à lui.
Revenir en haut Aller en bas
http://www.lederniermensonge.com
michel
Admin
michel

Nombre de messages : 8082
Localisation : Bruxelles
Date d'inscription : 16/11/2005

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Dim 5 Fév 2012 - 10:08

RB a écrit:
Le dossier Suriname n'a absolument rien à voir avec l'assassinat de Mendez.
MB a parlé de ce dossier pour balader les enquêteurs et éviter qu'ils ne s'intéressent trop à lui.

Mais que vient faire Bouhouche dans cette histoire de Surinam? Y a-t-il participé oui ou non?

_________________
"Ne rien nier à priori, ne rien affirmer sans preuve."
( Dr. Robert RENDU)
Revenir en haut Aller en bas
RBNombre de messages : 279
Date d'inscription : 25/06/2011

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Dim 5 Fév 2012 - 12:24

michel a écrit:
RB a écrit:
Le dossier Suriname n'a absolument rien à voir avec l'assassinat de Mendez.
MB a parlé de ce dossier pour balader les enquêteurs et éviter qu'ils ne s'intéressent trop à lui.

Mais que vient faire Bouhouche dans cette histoire de Surinam? Y a-t-il participé oui ou non?
Rien !
Du reste, comment aurait-il pu ?
Il émerge à la Gd de 1973 à 1983 avec relevé journalier des présences.
Simple question de bon sens.
Encore une de ces trop nombreuses digressions du forum, destinées à nous éloigner de l'essentiel.
Revenir en haut Aller en bas
http://www.lederniermensonge.com
michel
Admin
michel

Nombre de messages : 8082
Localisation : Bruxelles
Date d'inscription : 16/11/2005

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Dim 5 Fév 2012 - 15:56

RB a écrit:

Encore une de ces trop nombreuses digressions du forum, destinées à nous éloigner de l'essentiel.

C'est une accusation lancée par un militaire hollandais et qui fut vérifiée par la CBW.

_________________
"Ne rien nier à priori, ne rien affirmer sans preuve."
( Dr. Robert RENDU)
Revenir en haut Aller en bas
Machin

Machin

Nombre de messages : 69
Date d'inscription : 13/02/2012

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Mer 22 Fév 2012 - 11:06

l'affaire "Astérix"

Accueil - les faits - l'enquête - affaires connexes - interviews - forum de discussion - bibliographie - liens - contact

Astérix était le pseudonyme d’un individu qui a fait des confidences à un informateur de la police. Son véritable nom était François Ertrijckx. Entre fin 1984 et début 1985, Astérix a déclaré que l’un des tueurs du Brabant était un membre de la gendarmerie dont le prénom était Dany (note : le gendarme Madani Bouhouche se faisait appeler par ce nom). Ce Dany était selon Astérix l’organisateur des tueries sur le terrain. Il distribuait les armes aux membres de la bande et les payait 500 000 fb (12 500 euros) à chaque attaque. Ce sont des Américains à la demande de firmes concurrentes de Delhaize qui auraient commandité les attaques. Entre chaque attaque, les tueurs étaient exfiltrés à l’étranger notamment vers la légion étrangère. Astérix déclarait aussi qu’un Sud-Américain travaillant à la fabrique nationale d’Herstal allait être exécuté par la bande (Mendez sera tué début 1986). Ertrijckx sera assassiné début 1985. Ce crime ne sera jamais élucidé. Ertrijckx était le garde du corps d’un célèbre chanteur belge (lien avec l’affaire du dancing Le Mirano ?). Il roulait en Pontiac Firebird avec un aigle sur le capot (lien avec le crime de la champignonnière ?).
Revenir en haut Aller en bas
dimNombre de messages : 1674
Date d'inscription : 28/10/2008

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Mer 22 Fév 2012 - 12:06

tout ça semble de coller, mais les "concurrents de delhaire" comme comanditeurs, là ça me semble invraisemblable.
Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 14533
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Mer 22 Fév 2012 - 13:16


Il y a un fil de discussion sur "Asterix" mais ce qui est ci-dessus semble apporter de nouveaux éléments. Ce serait très intéressant d'en savoir encore plus.

Quand on parle de "concurrents de Delhaize", je pense à deux hypothèses :

Yves du Monceau de Bergendal était dans GB-Inno-BM et COBEPA. Il a été le compagnon d'armes de Guy Weber au sein de la brigade Piron lors de la seconde guerre mondiale (il a écrit son éloge funèbre dans la revue de la brigade). Guy Weber a été l'assistant de Lyman Lemnitzer au SHAPE en Belgique. Lyman Lemnitzer avait présenté l'opération Northwoods au président Kennedy (qui l'a refusée et qui a envoyé Lemnitzer en Europe). L'opération Norhtwoods consistait à tuer des Américains et à faire porter le chapeau aux Cubains pour justifier une invasion armée de leur île.

Je pense aussi à Geoffrey Swaebe qui a été ambassadeur des USA à Bruxelles à cette époque.

Voici ce que William Harrison Marsh en dit sur : http://memory.loc.gov

(...) The ambassador was a very fine man, God rest his soul. He died just a matter of a few months ago, Geoffrey Swaebe.

Q: Career or political appointee?

MARSH: President of the May Company. He was a retailer. He was actually a man born in Britain.

Q: Did they make Maytag appliances?

MARSH: No, no...retail...the May Company. They own Hechts, among others; the May Company is in California. He had been connected with the California operations and later became the CEO of the May Company. He and his wife were very, very close friends of the Reagans so that every New Year's eve the Reagans had dinner with the Swaebe, the Wicks...Charlie Wick was the head of USIA at that time, and the six of them had dinner.

Q: Back in Washington?

MARSH: Back in Washington or in California or wherever. That meant that the embassy had access to the White House, but the thing of course that President Reagan wanted from Belgium was agreement to deploy those cruise missiles. You couldn't make up a nice package of other concessions and agreements and so forth and say, well, we couldn't get the cruise missiles but, look here, we got increased trade and we got this and we got that. Sorry, no interest in those sorts of things. So we were gambling for very high stakes and we devised a strategy and a campaign and we involved President Reagan himself in it. We arranged for Prime Minister Wilfred Martens to call at the White House in Washington. President Reagan did a really great job on him, no question about it.

- - -

Vous avez noté le lien personnel fort entre le couple Reagan et le couple Swaebe. Ronald Reagan était aussi proche de l'ambassadeur précédent, Price II. Ces deux ambassadeurs venaient du secteur privé. Price II avait de l'expérience dans les assurances et la banque alors que Swaebe était dans la grande distribution.

Je ne crois pas que les Tueries ont été organisées pour affaiblir un concurrent commercial. Je n'exclus cependant pas que le groupe GB-Inno-BM ait été "épargné" en raison de liens personnels (dont certains sont décrits ci-dessus).

Il faut aussi noter l'existence d'une correspondance entre Michel Relecom et Ronald Reagan (l'ambassadeur Price II servant de facteur). Cette correspondance amène à croire qu'ils se connaissaient. Il faut se souvenir que E.I.M. était une filiale de UNIBRA dont le directeur était Michel Relecom. J'ai lu que Michel Relecom était membre de l'Ordre des Chevaliers du Rouvre (cela devrait être confirmé).

L'ancien ambassadeur à Bruxelles Douglas MacArthur II (proche de Paul Vanden Boeynants et de ses amis, comme Jean Josi, etc) était chez E.I.M., avec des anciens du P.I.O. L'ambassadeur MacArthur II avait été en poste à Bruxelles lors de la crise katangaise (et il en connaissait les protagonistes : Guy Weber, Mario Spandre et bien d'autres). Il était aussi "un pilier" de la secte Moon (comme le général Alexander Haig, qui est passé par le SHAPE et a été secrétaire d'Etat de Ronald Reagan ... selon la mère de Latinus, son fils admirait beaucoup de général Haig).

Le témoignage ci-dessus montre l'importance aux yeux de Ronald Reagan de la question des "cruise missiles". Ce point est sans doute le motif principal des Tueries qui seraient ainsi une version belge de l'Opération Northwoods ... les autorités américaines affirmant que les "années de plomb" ont été causées par Moscou et Robert Beijer essayant de nous faire croire qu'il travaillait pour le GRU.Revenir en haut Aller en bas
dimNombre de messages : 1674
Date d'inscription : 28/10/2008

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Mer 22 Fév 2012 - 13:29

Citation :
J'ai lu que Michel Relecom était membre de l'Ordre des Chevaliers du Rouvre (cela devrait être confirmé).
vraiment?! interessant...

ordre du rouvre (à la base du Cercle des Nations): Paul Vankerkhoven, Richard Van Wijck, Vincent Van Den Bosch, Girogio Gherardi Dandolo, Gérald Wailliez, Jacques Jonet, Julien Vanderbeken, Robert Remy, Charles Verpoorten, ...

Charles Verpoorten = Spécial l'Eventail, cité par des WNP comme étant en contact avec De Lombaerde et Latinus, pour faire des petits boulots ici par là...
Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 14533
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Mer 22 Fév 2012 - 14:09


@dim

Il faudrait vérifier dans le livre suivant (que je n'ai pas) :

Ridders van nu: over occulte genootschappen en ridderordes in de 20ste eeuw

André van Bosbeke

EPO, 1987 - 426 pages


Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 14533
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   Mer 22 Fév 2012 - 15:07

Je ne sais pas s'il existe une liste complète des membres de l'Ordre des Chevaliers du Rouvre.

_ _ _


Par ailleurs, il faut jeter un coup d'oeil à :

http://www.eventail.be/contacts/

Comité d'honneur / Membres : (...) Comtesse Charles de Liedekerke ...

http://www.eventail.be/detail_sections.php5?i=894

... comtesse Philibert de Liedekerke.

http://www.afal.be/FR/indexFR.htm

_ _ _


Charles Verpoorten ... est-ce le même que ci-dessous ?

http://books.google.be/books/about/Vingt_piliers_pour_le_futur_et_la_p%C3%A9ren.html?id=Tvf1SAAACAAJ&redir_esc=y

Vingt piliers pour le futur et la pérennité du Mobutisme
1985 - 205 pages

Le nom de Charles Verpoorten apparaît sur d'autres livres :

La bombe atomique de Saddam: l'art de se doter clandestinement d'une arme nucléaire
Charles Verpoorten - 1994 - 263 pages

L'autre guerre des étoiles
Charles Verpoorten - 1986 - 231 pages

"Die raketten die ons angst aanjagen"
Charles Verpoorten - 1984 - 212 pages - Extraits
Een Belgisch journalist voert vanuit een Koude-Oorlogsdenken een pleidooi voor de plaatsing van NAVO-kruisraketten.

O Rōsikos polemos tōn Astrōn
Charles Verpoorten - 1986 - 240 pages - Aucun aperçu

La Otra Guerra de Las Galaxias
Charles Verpoorten, Jean-Jacques Vidal-Huber - 1986 - 256 pages


Il pourrait être l'auteur favori de R. Reagan et de G. Bush ...

Revenir en haut Aller en bas
Contenu sponsorisé
MessageSujet: Re: Bouhouche, Madani   

Revenir en haut Aller en bas
 
Bouhouche, Madani
Revenir en haut 
Page 6 sur 21Aller à la page : Précédent  1 ... 5, 6, 7 ... 13 ... 21  Suivant
 Sujets similaires
-
» urgent

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
les tueries du Brabant :: PRESENTATION DES TUERIES DU BRABANT :: Who's who :: les suspects-
Sauter vers: