les tueries du Brabant

forum sur les tueries du Brabant
 
AccueilAccueil  PortailPortail  FAQFAQ  S'enregistrerS'enregistrer  Connexion  
Autopassion.net le site dédié à l'automobile créé par ses utilisateurs
Partagez | 
 

 Vol d'or à PERK

Aller en bas 
AuteurMessage
KNombre de messages : 8514
Date d'inscription : 15/02/2009

MessageSujet: Vol d''or à PERK   Dim 24 Mai 2009 - 13:53

6 juillet 1982 , attaque d’un transporteur d’or à Perk :110millions 50kg d'or
avec BMW comme la gendarmerie .
Plus tard le dossier est volé au tribunal de Malines!

Prelude à Zwarts ?
Revenir en haut Aller en bas
billbalantinesNombre de messages : 1364
Date d'inscription : 23/03/2007

MessageSujet: Re: Vol d'or à PERK   Jeu 28 Mai 2009 - 21:39

K a écrit:
6 juillet 1982 , attaque d’un transporteur d’or à Perk :110millions 50kg d'or
avec BMW comme la gendarmerie .
Plus tard le dossier est volé au tribunal de Malines!

Prelude à Zwarts ?

C'est dans cette affaire que l'on retrouve la malette en bord de route avec l'histoire des allusions à Delhaize et attribuée à l'adjoint de Ronald Rossignol où je mélange les pinceaux?
Revenir en haut Aller en bas
KNombre de messages : 8514
Date d'inscription : 15/02/2009

MessageSujet: Perk   Ven 21 Aoû 2009 - 20:32

Je ne pense pas

j'ai l'impression que ce transport d'or était un Transport pour Kirschen Beelen ?

mais je ne retrouve plus l'info.
Revenir en haut Aller en bas
michel-jNombre de messages : 2026
Date d'inscription : 17/01/2009

MessageSujet: Re: Vol d'or à PERK   Ven 21 Aoû 2009 - 22:21

Ben... si c'était à destination de Kirschen... c'est même plus la peine de chercher "a qui a profité le crime" !
Revenir en haut Aller en bas
KranzNombre de messages : 765
Date d'inscription : 08/11/2008

MessageSujet: Re: Vol d'or à PERK   Sam 22 Aoû 2009 - 14:42

C'est de cette affaire Kirschen avec Hilaire Beelen qu'il s'agit ?

http://www.inforef.be/projets/mhm/telechargement/pdf/chernobyl/vers_av_ed_118_23_05_1986_p_h.pdf
Revenir en haut Aller en bas
michel-jNombre de messages : 2026
Date d'inscription : 17/01/2009

MessageSujet: Re: Vol d'or à PERK   Sam 22 Aoû 2009 - 16:19

A tous les coups ; les petits poussins dorés de Gol(dstein) auquels on a très certainement offert un beau passe-port tout neuf avec visa pour le pays concentrant le plus de milliardaires belges en bisbille avec le fisc; le Paraguay... assez souvent étape transitoire avant Israël dans les affaires de très très grosses "fuites financières".
Revenir en haut Aller en bas
KNombre de messages : 8514
Date d'inscription : 15/02/2009

MessageSujet: pour Kranz   Dim 23 Aoû 2009 - 19:38

pour Kranz

non , le vol de l'or PERK 6juillet 1982 BMW blanche comme les gendarmes -(transport Brouwers) c'était avant Swarts .(25 octobre 1982)

http://www.scribd.com/doc/5451901/Les-tueries-du-brabant-enquete-parlementaire

pag 8 - 9

vol du dossier :automne 1982

ailleurs j'ai lu :transport kirschen mais je ne le retrouve pas


-plus tard il y avait la fraude de Kirschen Beelen jan 1986

source inconnu:probablement :site bende van nijvel etc

Citation :
25 Januari 1986 ontkent de Antwerpse diamantsector betrokken te zijn bij de onlangs ontdekte reusachtige belastingfraude van het wisselkantoor Roger, Kirschen en Co. Het betreft de grootste fiscale fraude sinds WO2. Antwerpse diamanthandelaren verkochten zwart voor miljarden Belgische Franken aan diamant. De aldus gerealiseerde winst werd via Kirschen naar het buitenland gestuurd en de rente hierop werd niet bij de fiscus aangegeven. 4 Maart 1986 ontkent Francois Leiser een van de gevluchte hoofd­verdachten in de zaak Kirschen telefonisch in een krant dat zijn vennoot Hilaire Beelen iets te maken heeft met de moord op industrieel Paul Cams en met een goudroof op de luchthaven van Zaventem. Leiser en Beelen zijn de voortvluchtige vennoten van het Antwerpse wisselkantoor Kirschen en Co en waren naar Zuid Europa gevlucht. Beelen had nauwe relaties met vice premier Jean Gol en de PVV leiding. Antwerpen, Fouad Haji Abbas Abdullah Hij begon opnieuw in de Antwerpse diamantwijk waar hij zich in 1986 vestigd, waar hij het bedrijf TTS Diamonds opzette.

cherche info!
Revenir en haut Aller en bas
KNombre de messages : 8514
Date d'inscription : 15/02/2009

MessageSujet: confirmation   Dim 30 Aoû 2009 - 19:19

dans " De Walm van de Wetstraat " pag 85 ev.:Eva de Coeck et Jan Willems ecrivent:

Citation :
......overheid en de douanediensten waren op de hoogte van onze praktijken. Ze lieten ons begaan voor het welzijn van de handel in de metropool."
Wie Leiser aan het woord hoort, zou uiteinde­lijk écht gaan geloven dat de Belgische burgers en vooral de Antwerpenaren de handelaars van Kirschen & Co. dankbaar moeten zijn omdat ze jarenlang op hun eigen manier de economie heb­ben gestimuleerd. Volgens Leiser ligt de reden voor zijn vlucht naar verre buitenlanden dan ook voor de hand. Wanneer een welwillende han-

delaar door de overheid zo onrechtvaardig wordt behandeld dat hij zelfs in een cel wordt gestopt, rest hem toch geen andere keuze? Hilaire Beelen blaast een stuk minder hoog van de toren. Net als zijn collega vraagt hij via de pers "begrip voor de oneerlijke wa­pens waarmee hij wordt bestreden" / maar in tegenstelling tot Lei­ser houdt deze vennoot zich liever op de veilige achtergrond. Lo­gisch/ want Beelen beseft best dat de gerechtelijke instanties hem nog heel wat vervelende vragen te stellen hebben. Terwijl Leiser enkel van fiscale fraude wordt verdacht, wordt zijn compagnon ook een rol in andere duistere aangelegenheden toegedicht. Zo zouden nieuwsgierige speurders van Beelen graag wat meer ver­nemen over enkele mysterieuze diefstallen.
In het jaar 1982 verdwenen in de buurt van de Zaventemse lucht­haven twee bijzonder waardevolle transporten. De modus ope­randi van de onbekende gangsters vertoonde in het oog sprin­gende gelijkenissen.

Op 6 juli vervoerde Antoine Brouwers in zijn Volkswagen Golf een lading die bestond uit 50 kilo goudstaven, 14.300 Belgische frank, 28.500 Engelse ponden, 500.000 Nederlandse guldens, 770 Hongkong-dollars, 5000 Tsjechische kronen, 736.000 frank in cou­pons en een cheque van bijna vier miljoen frank. Ter hoogte van Mechelen werd Brouwers door drie als rijkswachters verklede fi­guren op de pechstrook gedwongen. In Perk, vlakbij Zaventem, werd de buit, die toebehoorde aan het wisselkantoor Kirschen & Co., in een andere wagen overgeladen . Brouwers en de Golf wer­den in de gracht achtergelaten. Het onderzoek wees in de rich­ting van de (intussen overleden) Antwerpse gangster Frans 'De Kleerkast' Van Reeth, die met de noorderzon verdween nog voor de speurders hem een bezoek konden brengen.
Op 26 oktober van hetzelfde jaar moest veiligheidsagent Francis Zwarts een kostbare lading uit een Zwitsers vliegtuig naar een kluis in het Brucargo-complex transporteren. De koffer met één miljoen gouden Krügerrands, twintig kilo goudstaven en een hoe­veelheid diamant en juwelen bereikte nooit de kluis. De lading en de veiligheidsagent leken in rook opgegaan. Getuigen vertel­den hoe een bemande rijkswachtcombi in de buurt van het trans­port werd gesignaleerd. De onderwereldfiguren in rijkswacht­kostuum hadden opnieuw toegeslagen. Bij gebrek aan betere spo­ren, gingen de speurders nog maar eens op zoek naar Frans De Kleerkast. Toen die uiteindelijk in een Mechelse cel werd opge­sloten, bleef hij elke betrokkenheid bij de overvallen ontkennen.
Wanneer Hilaire Beelen begin 1987 achter de tralies belandt, wrij­ven de onderzoekers zich in de handen. Na bijna vijf jaar zijn de daders van de roofovervallen nog steeds niet gevat en de geruch­ten over opgezet spel worden steeds hardnekkiger. Frans Van Reeth had immers het figuur van een kleerkast en ongeveer even­veel hersens, dus als hij bij de misdrijven betrokken was, moet hij in opdracht hebben gewerkt. In dat geval zou de opdrachtgever wel eens een wisselagent kunnen zijn, die zijn eigen kostbaarhe-

den laat stelen om vervolgens het geld van de verzekering op te strijken én de goederen op de zwarte markt aan de man te bren­gen. Voor een man als Beelen, die in het Antwerpse louche café Bokkenhof regelmatig met figuren als Frans Van Reeth ver­broederde, zou het opzetten van een dergelijke onderneming geen onoverkomelijke problemen stellen.
Nog voor de speurders in de marge van hun fraude-onderzoek hierover een paar prangende vragen kunnen stellen, verdwijnt Hilaire Beelen naar onbekende oorden. Een verstandige beslissing, zo blijkt. Niet alleen de banden van Beelen met de onderwereld, maar ook zijn nauwe link met de liberale politiek wekken een nieuwsgierigheid die de Kirschen-man liever wil ontvluchten.

BEELEN en de liberalen:

Bij het doorbladeren van de boekhouding van Kirschen & Co. stuiten de onderzoekers niet enkel op indrukwekkende bedra­gen, maar ook op fascinerende klanten. Op de lijst van grote en kleinere beleggers staat de Antwerpse BOB broederlijk naast Ceres, het bedrijf dat later zelf het onderwerp van een fraude­onderzoek zou vormen, en advocaat Paul Speyer (die later François Leiser voor de rechtbank zal verdedigen). Ook de Heizelpaleizen, waar Paul Vanden Boeynants sinds midden jaren tachtig de plak zwaait, figureren op de lijst, net als VAKA (Vlaams Actiecomité tegen Atoomwapens), de uitgeverij van kunstboeken Mercator Fonds en Make It Happen, het bedrijf van concert­organisator en muzikant Paul Ambach. Maar de aandacht van de onderzoekers spitst zich vooral toe op de twee miljoen frank die door Kischen & Co. werd overgemaakt aan de klant die onder de noemer 'PVV' staat genoteerd. Datum van de verhandeling: 13 oktober 1985, exact vier dagen voor de verkiezingen die in dat iaar werden gehouden.
Revenir en haut Aller en bas
Contenu sponsorisé
MessageSujet: Re: Vol d'or à PERK   

Revenir en haut Aller en bas
 
Vol d'or à PERK
Revenir en haut 
Page 1 sur 1

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
les tueries du Brabant :: AXES D'ENQUÊTE :: Explorer les affaires connexes aux tueries du Brabant? :: Autres affaires-
Sauter vers: