les tueries du Brabant

forum sur les tueries du Brabant
 
AccueilAccueil  PortailPortail  FAQFAQ  S'enregistrerS'enregistrer  Connexion  

Partagez | 
 

 De Vroom, Christian

Aller en bas 
AuteurMessage
HERVENombre de messages : 13406
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: De Vroom, Christian   Jeu 29 Sep 2011 - 8:48Il y a une interview de Christian De Vroom ddans le TELE MOUSTIQUE daté du 28 septembre 2011 (deux pages).

C'est à l'occasion de la sortie de son livre

Secrets d'enquêtes

L'ex-premier flic de Belgique raconte


Editions de l'Arbre, 221 pages

Cela pourrait être le thème d'une nouvelle discussion.

Extrait de l'article :

TM : (...) Certains ont compris l'Organisation avec un grand "O", qui aurait planifié les tueries du Brabant wallon pour faire chanter VDB.

C.d.V. : Oui, cette hypothèse a circulé : des gendarmes organisant les tueries du Brabant wallon pour faire chanter et payer VDB, qui accepte à la condition d'être enlevé ; ce qui lui permet de verser de l'argent "sale". Certaines parties de cette hypothèse ne sont pas sottes, mais VDB n'a pas été le commanditaire de son propre enlèvement (...)

TM : Et qu'est-ce qui est clair, selon vous, dans les tueries du Brabant wallon ?

C.d.V. : C'est qu'il y avait probablement trois équipes distinctes et que leurs membres avaient reçu une instruction militaire, vu les modes opératoires. Je crois qu'on a démantelé l'une de ces trois équipes : pour moi, la fameuse bande des Borains, c'est une partie des tueurs. Ils ont donné aux enquêteurs des détails que seuls les participants pouvaient donner. sans parler des aveux, répétés je ne sais combien de fois. Si tout cela s'est dégonflé, c'est par des fautes de procédures et peut-être quelques tours de passe-passe (...)

Revenir en haut Aller en bas
KNombre de messages : 8128
Date d'inscription : 15/02/2009

MessageSujet: Re: De Vroom, Christian   Mar 22 Nov 2011 - 10:27

l'histoire du tueur au pardessus (2x) à Vienne est interessant et me fait penser à 3CC
et au meutre du representant du PLO
Revenir en haut Aller en bas
wilNombre de messages : 1276
Date d'inscription : 11/10/2007

MessageSujet: Re: De Vroom, Christian   Mar 22 Nov 2011 - 12:17

Pas si stupide la version de flics ripoux...
Revenir en haut Aller en bas
http://dutroux.forumdediscussions.net
KNombre de messages : 8128
Date d'inscription : 15/02/2009

MessageSujet: Re: De Vroom, Christian   Mar 22 Nov 2011 - 13:21

je ne comprends

pas sauf que comme dans tout les attentats on trouve le tout et son contraire


>certains descriptions au debut disent où on a trouvé le pardessus à un coin à l'arriere du restaurant

>à un autre endroit on parle du champ en face du 3CC ce que implique que leur voiture se trouve ds le chemin parallel , le chemin de plancenoit en sable et graviers
(qui peut etre la route le plus courte pour venir mettre le peugeout 504 , brulé par là , six mois avant , après le vol du golf à plancenoit)

> puis ds la presse on peut aussi trouver que ce pardessus a été trouvé ds un camionette de la gendarmerie , vraie ou fausse ?, quelques jours après les faits et que on a voulu taire cela à la presse.


donc je connais 3 versions , , peu-y-avoir d'autres en core en plus;

Je dis que on connait les dossiers à partir de la connaissance de l'existance de trois versions pour chaque fait , après on peut demander asile .....en Botswana;
Revenir en haut Aller en bas
w424785Nombre de messages : 84
Date d'inscription : 24/05/2010

MessageSujet: Re: De Vroom, Christian   Jeu 4 Oct 2012 - 0:49

DE VROOM EN ZIJN BEZOEK AAN BULTOT


Christian De Vroom, de commissaris-generaal van de Gerechtelijke Politie, kwam eveneens in opspraak in de Bendecommissie bis. Toen in 1987 een rogatoire commissie naar Paraguay vertrok om Jean Bultot te ondervragen, werd de plaats van de twee echte Bendespeurders Ruth en Lachlan ingevuld door De Vroom, toenmalig GPP-chef van Charleroi. De onkosten van De Vrooms snoepreisje waren tweemaal hoger dan wat voorzien was voor de twee Bendespeurders samen. Toenmalige procureur Defourny van Charleroi verklaarde dat volgens hem De Vroom dit dossier zelfs niet kende. Onderzoeksrechter Lacroix stelde voor dat De Vroom zich over het dossier Bultot zou informeren bij de BOB'ers Ruth en Lachlan, maar De Vroom liet niets van zich horen. Volgens Ruth en Lachlan was De Vroom bevreesd dat Bultot revelaties zou doen over de zaak Reyniers, die later in alle hevigheid zou losbarsten. Bovendien moesten rijkswachters hun neus niet steken in de interne keuken van de Brusselse Gerechtelijke Politie. Op 17 september 1987 schreef De Vroom een merkwaardige brief naar het parket over de eventuele diskreditering van Reyniers en Justitieminister Jean Gol.

" Het gaat hier volgens mij meer om een diplomatieke dan om een juridische missie. Bultot heeft inderdaad belangrijke mensen als betrokkenen genoemd. Het gaat echter om een mythomaan die allerlei informatie met elkaar vermengd om zo de minister van Justitie en mijn collega, de heer Reyniers te plezieren. Terwijl het parket-generaal een onderzoeksrechter wou sturen, zal de keuze voor een onderofficier van de rijkswacht veel risico's met zich meebrengen. Want we mogen niet vergeten dat Bultot goede contacten onderhoudt met Belgische journalisten. Een andere verwikkeling van deze opdracht is dat de ex-adjunct-directeur van de gevangenis van Sint-Gillis de naam heeft extreem-rechts te zijn en dat dit de Staatsveiligheid in hoge mate interesseert. Als we voor ogen houden dat de Staatsveiligheid geen contact wil met de rijkswacht en (toch) een rijkswachter sturen, zal dat elders niet slecht onthaald worden?

Maar De Vroom kende de toenmalige vriendin van Bultot, die samen met hem in Paraguay woonde, zeer goed. Deze Dominique Mersch was de ex-vrouw van de gecorrumpeerde en veroordeelde parketmagistraat Claude Leroy,ex- kabinetsmedewerker van Jean Gol. Volgens haar verklaring was het Leroy die De Vroom in de Loge patroneerde. De reisgezellen van De Vroom, GPP-commissaris Doraene en Delta-lid Sack waren niet op de hoogte van deze voorgeschiedenis. Opmerkelijk was nu dat juist De Vroom in Paraguay als eerste enkele uren met Dominique Mersch gesproken heeft, en dit buiten de rogatoire commissie om en voorafgaand aan de ondervraging van Bultot. Hierover werd nooit een proces-verbaal opgesteld. De Vroom verantwoordde zich hiervoor in de Bendecommissie bis met de uitleg dat hij toevallig s' avonds om acht uur van de hotelreceptioniste het telefonisch bericht kreeg dat een dame hem in de hal opwachtte. Hij ging naar beneden en ontmoette Dominique Mersch, die hij -dixit De Vroom en gelove wie wil- enkel herkende van foto's. Hij beweerde haar daarvoor nooit in levende lijve te hebben geien. Volgens De Vroom hebben ze zo'n drie kwartier gepraat en heeft hij haar daarna nooit meer teruggezien. Terug in zijn kamer verwittigde hij onmiddellijk zijn reisgezellen. Volgens rijkswachtkolonel Sack die de Delta-cel vertegenwoordigde, maakte De Vroom dit contact kenbaar omdat ze betrapt waren door de Paraguayaanse Staatsveiligheid, die hen schaduwde.
Revenir en haut Aller en bas
KNombre de messages : 8128
Date d'inscription : 15/02/2009

MessageSujet: Re: De Vroom, Christian   Jeu 4 Oct 2012 - 8:13

De Vroom heeft zijn memoires geschreven.
Best eens herlezen samen met de persartikelen en zien wat er +/-juist is.....in pers en boek

de Vroom werd baas van de cel in Charlerloi die alles herbegonnen heeft na SCHLICKER , ergens in 1988 .

Er zijn dan zeer veel her-ondervragingen gebeurd.

Sommigen kregen (mogelijks verdachten en reeds in de gevangenis voor andere zaken ) toen "belgisch" penitentiair verlof en verdwenen met de noorderzon , naar t'zuiden via de paterkens lijn .

--------

CCC:

Devroom heeft dank zij info uit frankrijk na 14 dagen gemeld dat dat de CCC== Carette en co

Het werd hem later bijna verweten ....nooit merci gehad

Later heeft Raes de pluim gekregen.
Revenir en haut Aller en bas
Contenu sponsorisé
MessageSujet: Re: De Vroom, Christian   

Revenir en haut Aller en bas
 
De Vroom, Christian
Revenir en haut 
Page 1 sur 1
 Sujets similaires
-
» christian Barnard : les greffes du coeur.
» Archives de Christian Soudet: les ovnis en Seine-Maritime
» RELATION DU PRIMAT CHRISTIAN DE BELGIQUE AVEC LE VATICAN
» Christian quelque chose...
» Lieutenant Christian de REGNAULT de BELLESCIZE RBCEO MPLF 1953

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
les tueries du Brabant :: PRESENTATION DES TUERIES DU BRABANT :: Who's who :: Magistrats et enquêteurs-
Sauter vers: