les tueries du Brabant

forum sur les tueries du Brabant
 
AccueilAccueil  PortailPortail  FAQFAQ  S'enregistrerS'enregistrer  Connexion  

Partagez | 
 

 Mayerus (René)

Aller en bas 
Aller à la page : Précédent  1, 2
AuteurMessage
HERVENombre de messages : 13809
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Mayerus (René)   Mar 9 Jan 2018 - 10:43

Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 13809
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Mayerus (René)   Mar 9 Jan 2018 - 14:24


The Unknown Dead: Civilians in the Battle of the Bulge
Par Peter Schrijvers

Revenir en haut Aller en bas
LV1985Nombre de messages : 64
Date d'inscription : 20/10/2017

MessageSujet: Re: Mayerus (René)   Mar 9 Jan 2018 - 22:48

Op 30 november 1996 herkende X1 tussen veertig foto’s van rijkswachters, waarvan de meeste niets te maken hadden met deze zaak, die van Bouhouche, Beijer, Mayerus et Amory. Deze behoren tot extreem-rechts en hun namen zijn al gevallen in het dossier van de Bende van Nijvel. Bovendien duidde zij vijf andere rijkswachters aan van wie noch de naam, noch de foto ooit in de pers zijn verschenen. Zij zijn enkel gekend binnen de rijkswacht, als sympathisanten van de vier eerste.

http://bendevannijvel.com/andere/x-dossiers/verbanden/
Revenir en haut Aller en bas
TahchakNombre de messages : 244
Date d'inscription : 23/10/2017

MessageSujet: Re: Mayerus (René)   Mer 10 Jan 2018 - 10:13

La solution de l'énigme? A rechercher parmi les "gens d'armes"...
Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 13809
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Mayerus (René)   Sam 13 Jan 2018 - 19:23


https://explicithistoire.files.wordpress.com/2014/10/dossier_x_ce_que_la_belgique_ne_devait_pas_savoir_sur_laffaire_dutroux.pdf


(...)   Lorsque Lhost a quitté la gendarmerie fin 1985, il s’est retrouvé au service de sécurité de l’Union européenne à  Bruxelles. A cette époque, ce service semblait devenu un refuge pour les policiers d’extrême-droite compromis d’une façon ou l’autre. Lhost y avait notamment pour collègue Pierre Eveillard, un ancien membre du cabinet de Paul Vanden Boeynants et l’un des plus fidèles parmi les habitués les plus cités du Dolo. René Mayerus, bon ami de Bouhouche et de feu Paul Latinus (dirigeant  du WNP), co-fondateur du Groupe Dyane, fréquentait les mêmes milieux. C’est Mayerus qui avait recruté, dans les années 70, l’extrémiste de droite français Jean-Francis Ferrari-Calmette à la gendarmerie, pour qu’il entraîne ses hommes. Calmette donnait également ces mêmes entraînements à des gens du WNP et du FJ.   (...)


Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 13809
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Mayerus (René)   Mer 21 Mar 2018 - 19:53


Dans le livre

De bende van Nijvel - verraad, manipulatie, geheime diensten
(2015)

Guy Bouten note (page 57) que René Mayerus avait pour personnes de contact deux cadres d' ITT à Bruxelles (on connaît les liens entre Paul Vanden Boeynants et ITT).

Le jour de sa mort (1985), sa famille a découvert le vol de tous ses papiers personnels et de ses affaires, rangés dans deux coffres à la cave.

Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 13809
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Mayerus (René)   Mar 17 Avr 2018 - 9:09


Chronologie établie par Walter De Bock :

(...)   In  het  adresboekje   van   Latinus  dat  op   31.7.85  door  Mireille  wordt overhandigd  aan  de  BOB-Waver  komen  de  volgende  privételefoonnummers  voor: Acropole,   Française   Faure,   F.  Sluze,  Stève  Polus,   René  Haquin,  kolonel Mayerus,   kolonel  De   Buyst,   kapitein  Cordier,   Dominique  Ugeux,  Eloy Kaisin,   Calmette,  du   Roy  de  Blicquy,   Robert  Dhondt,  Mme  de   Liedekerke (ambassade),   Jean  Breydel,   Claude   Rossignol,  enz...


Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 13809
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Mayerus (René)   Mer 25 Avr 2018 - 15:22


https://bendevannijvel.com/onderzoek/belgische-rijkswacht/interviews-arsene-pint/

(...)

Een gesprek met Arsène Pint

U hebt de groep Diane opgericht samen met de ondertussen overleden rijkswachtkolonel René Mayerus, een man die we terugvinden in de schema’s van de exteem-rechtse WNP, maar van wie niet precies geweten is welke rol hij daarin speelde.

“Ja. Mayerus was de baas van het toenmalige Mobiel Legioen. Ik was adjunct van Mayerus. Ik was verantwoordelijk voor de operaties van het Legioen.”

Wat was Mayerus voor een man?

“Mayerus was stafbrevethouder, en een relatief bekwame kerel. Ik heb hem leren kennen toen hij kapitein was en instructeur in de rijkswachtschool. Hij had heel veel vrienden bij het lagere rijkswachtpersoneel. Als die jongens een probleem hadden, of zelfs geen probleem, dan kwamen ze naar Mayerus. Hij gedroeg zich heel vijandig tegenover de hiërarchie, hij lag voortdurend met zijn oversten overhoop.”

“Mayerus is ook een tijd in Duitsland geweest. Daar heeft hij veel mensen leren kennen van de Bundessicherheit, van Duitse politiediensten. Toen hij later commandant van het Legioen was, kwamen die mensen hem ook geregeld goedendag zeggen. Hij was een gewezen weerstander en daarom was ik heel verwonderd toen ik zag dat hij zogezegd in het personeelsbestand van de WNP van Paul Latinus zat. Dat was zijn stijl niet. Dat hij Latinus heeft gekend, is mogelijk, maar dat hij in die structuur zat. Mayerus had een grote mond. Hij zei veel, maar als het erop aankwam ?”

Wat voor dingen zei hij?

“Hij dronk graag een whisky en dan begon hij: ‘Dat land hier, dat trekt op niets, en die politici. Er is geen autoriteit. Nom de Dieu, il faudra un bon coup d’état.'”

U hebt hem dat horen zeggen?

“Misschien wel, ja. Maar ik nam dat niet serieus. Dat werd toen in veel kazernes gezegd, en dat zeggen ze misschien nog steeds: ‘Ze zouden beter grote schoonmaak houden in de politiek’, van die dingen. Misschien heb ik het zelf ook wel gezegd.”

Had Mayerus politieke connecties?

“Ik heb hem nooit met politici gezien. Maar in die tijd passeerde bij ons iedereen met een hogere graad via de kabinetten van Landsverdediging, die van P.W. Seghers, van Paul Vanden Boeynants, van Frank Swaelen. Toevallig zaten er toen alleen maar PSC- en CVP-politici op Defensie. Mayerus is zelf nooit in een kabinet terechtgekomen. Hij was niet discreet genoeg. Hij was een flapuit. Later is men over hem dingen gaan vertellen die volgens mij niet kloppen. Maar ik weet wel – tenminste, dat hebben ze mij gezegd – dat hij zich in ’75, ’76, toen hij commandant van het gebied Brabant was geworden, met de BOB is gaan bemoeien. En dat was totaal niet de gewoonte. Een full colonel die zich interesseerde voor de onderzoeken die de BOB deed.”

Wij hebben gehoord dat hij zich zelfs na zijn pensioen met de BOB is blijven bemoeien. Toen bleef hij op bezoek komen bij de rijkswacht en ging hij informatie halen bij het hoofd van de info-sectie van de BOB, Roger Tratsaert, die de politieke informatie beheerde die de rijkswacht opsloeg. “Het lag er vingerdik op dat hij een boodschappenjongen van de Amerikaanse inlichtingendiensten was,” wordt over hem gezegd.

“De ‘Men’ – dat was zijn bijnaam – reed over de tong. Iemand heeft me ooit gezegd: ‘Nom de Dieu, de ‘Men’ zit altijd te rommelen bij de BOB.’ Waarom? Dat weet ik niet.”

Heeft Mayerus zelf mensen naar het SIE gebracht?

“Ja. Mayerus zei: ‘Ik ken iemand die te vertrouwen is. Een uitstekend wapenmaker.’ Dat was adjudant Evance Collard, die wapenmeester van het SIE is geworden. Wat mij betreft, was er niets aan de hand met Collard. Hij was een betrouwbaar en discreet man en zeker geen extremist. Dat was ook nodig, hij had een vertrouwensfunctie bij het SIE. Hij was altijd aanwezig als we nieuwe wapens of materialen uittestten.”

(...)

Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 13809
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Mayerus (René)   Mar 1 Mai 2018 - 11:09


(WDB)

17.1.84: Getuigeverhoor van Latinus voor or. Lyna:

Hij verklaart o.m dat hij nu geen kontakt meer heeft met de Amerikanen. Hij vermeldt Dagonnier. Over de Pastorale-moord: "Ik heb het niet aan de politie gesignaleerd omdat ik dacht dat Barbier opschepte".

Over het projekt in Spanje zegt hij: "Nous aurions travaillé là-bas plus au moins pour le compte d'une société existant plus au moins déjà en Belgique et dans laquelle le colonel Mayerus exerçait une activité"


Revenir en haut Aller en bas
HERVENombre de messages : 13809
Date d'inscription : 08/12/2009

MessageSujet: Re: Mayerus (René)   Dim 23 Sep 2018 - 17:45


(un document transmis par "ginlo")

Revenir en haut Aller en bas
Contenu sponsorisé
MessageSujet: Re: Mayerus (René)   

Revenir en haut Aller en bas
 
Mayerus (René)
Revenir en haut 
Page 2 sur 2Aller à la page : Précédent  1, 2
 Sujets similaires
-
» Débat sur René Descartes l'esprit critique et lescepticisme
» Extrait de René - Chateaubriand
» René Guénon
» URGENT - Pour René qui est très malade et qui souhaite ...
» René COUFFON

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
les tueries du Brabant :: PRESENTATION DES TUERIES DU BRABANT :: Who's who :: Autres-
Sauter vers: