les tueries du Brabant

forum sur les tueries du Brabant
 
AccueilAccueil  PortailPortail  FAQFAQ  S'enregistrerS'enregistrer  Connexion  

Partagez | 
 

 INDEX des COINCIDENCES

Aller en bas 
Aller à la page : Précédent  1, 2, 3, 4
AuteurMessage
MerovingienNombre de messages : 356
Date d'inscription : 23/06/2011

MessageSujet: Re: INDEX des COINCIDENCES   Ven 27 Mai 2016 - 13:59

K a écrit:
et j'oublie:

Citation :
4 .src Mero site BVN:

17 mei 1982

.Zaïre draaischijf voor morfinezwendel – Verband met aanslag op majoor Vernaillen?
Met de aanhouding eind vorige week van een Brussels garagist op de parking van een warenhuis te Sint-Agatha-Berchem zou weleens een grootse morfinezwendel tussen ons land en Zaïre zijn opgedoekt. Deze morfine werd aanvankelijk naar Afrika gezonden als ontwikkelingshulp, maar kwam – via corrupte ambtenaren – als drugs terug in ons land. De garagist werd eind vorig jaar al eens opgepakt als verdachte in de aanslag op majoor Vernaillen. Toen ook werd over een drugsnet tussen België en Zaïre gepraat en juist deze zaak was Vernaillen op het spoor gekomen.
Na de aanslag eind oktober 1981 op rijkswachtmajoor Vernaillen, die indertijd in verband werd gebracht met de zaak François omdat Vernaillen met het onderzoek in deze zaak was belast, kwamen de gerechtelijke diensten op het spoor van garagist (op zijn identiteitskaart staat maatschappijdirecteur) André Dehaut (37) uit Vorst. Bij deze aanslag was een Mazda gebruikt en deze wagen kwam uit de garage van Dehaut. De uitleg van de garagist was zo verwarrend dat hij er een maand voorarrest voor uitzat.
De Mazda was in zijn garage achtergelaten door een Syriër. Dehaut leende intussen de wagen uit aan een onbekende (ten minste volgens hem) die de Mazda parkeerde voor de gebouwen van de Brusselse Louizalaan. Een getuige zag hoe iemand anders even later in de wagen stapte en er mee aan de haal ging. En die wagen werd, twee weken later, gebruikt bij de aanslag op majoor Vernaillen te Hekelgem. Eind december werd Dehaut bij gebrek aan bewijzen op vrije voeten gesteld.
Het moet echter zijn dat Dehaut daarom niet minder in het oog werd gehouden want eind vorige week werd hij – in de puurste gangsterfilmstijl – opnieuw aangehouden op de GB-parking langs de Keizer Karellaan te Sint-Agatha-Berchem. De Mercedes van Dehaut werd plots omsingeld door leden van de groep anti-banditisme van de gerechtelijke politie, aangevoerd door commissaris Reyniers.
De vangst zelf bleek belangrijker dan gedacht. In de koffer van de Mercedes werd een reistas aangetroffen met daarin niet minder dan 1.100 ampullen vloeibare morfine. Deze ampullen zijn op de zwarte markt tussen de 1.000 en de 3.000 Belgische frank waard. Morfine is immers, net als heroïne een derivaat van opium en dus niet alleen een pijnstiller, maar eveneens euforie-verwekkend én verslavend.
Volgens een eerste onderzoek kwamen de ampullen uit Zaïre en werden ze door de garagist te Zaventem opgepikt. Meer dan waarschijnlijk werden de ampullen door België in het raam van ontwikkelingshulp gratis aan Zaïre geleverd en werden ze ginds – mits medewerking van corrupte ambtenaren? – verduisterd om opnieuw naar België te worden gestuurd. In verband met deze zaak werd reeds de naam genoemd van een 52-jarige Zaïrees, die trouwens eigenaar is van de door Dehaut bestuurde Mercedes. Deze Zaïrees zou als kopstuk van de morfinehandel worden beschouwd en wordt dan ook druk gezocht. Hij zou zich momenteel in één of ander Afrikaans land bevinden.
Zaïre werd de jongste jaren meermaals genoemd in verband met smokkelzaken gaande van ivoor, over goud en diamanten naar drugs. Ook in de zaak François werd Zaïre meermaals vermeld en kwamen eveneens een paar eigenaardigheden met de luchtvaartmaatschappij Air-Zaïre aan het licht.

Op het parket te Brussel poogt men momenteel dit kluwen te ontwarren en wordt gezocht naar een (meer dan mogelijk) verband tussen de morfinesmokkel, Zaïre en de aanslag op majoor Vernaillen. Meteen komt trouwens ook de naam van Bruno Farcy weer op de proppen, want deze (nog altijd spoorloos gebleven) drugssmokkelaar is getrouwd met een Zaïrese en kent Zaïre (en het drugsmilieu ginds) als geen ander.
Farcy werd in de zaak François als kroongetuige genoemd, maar wist voor de zaak uitbrak uit een Nederlandse gevangenis te ontsnappen (met behulp van de BOB?) en verder uit de handen van het gerecht te blijven.
Bron: Het Nieuwsblad | 17 mei 1982

Un lien avec 'le Congolais' cité par Beijer et dont l'identité n'a jamais été dévoillé?
Revenir en haut Aller en bas
KNombre de messages : 8134
Date d'inscription : 15/02/2009

MessageSujet: Re: INDEX des COINCIDENCES   Ven 27 Mai 2016 - 17:26

Citation :
16 :09 :81 VOL MAZDA Op 28 oktober 1981 wordt in de parkeergarage van de UCL-campus in Woluwe de wagen teruggevonden waarmee de dolle schutters naar Hekelgem zijn gereden. Het is de Mazda 626 die Fatula Bonza kwijtspeelde in de Louizalaanle chauffeur du MAZDA garé par Fatula BONZA en double qeue  , pe même avec moteur tournant

devant air zaire (possible que lineas argentinas était ds le même batiment mais à l'étage) avec Bey en observation , dixit lui même ici sur site qqs part.

mais il declare que ils n'ont PAS utilisé cette Mazda coupé pour Vernaillen car que deux portes


ll'organisateur ou proprio  du mercedes avec laquelle dehaut semble rouler : aucune idee !

tres bizar que garagiste de Mazda roule en mercedes ....

interessant est aussi la présence de RENIERS ! car suivant ponss et dupont en 1983 il était encore patron du dept grand banditisme et pas section drogues ? et pas comm principal.
Revenir en haut Aller en bas
KNombre de messages : 8134
Date d'inscription : 15/02/2009

MessageSujet: Re: INDEX des COINCIDENCES   Ven 27 Mai 2016 - 17:38

BR lui meme
Citation :


Sujet: Re: Al Ajjaz, Faes  Dim 2 Déc 2007 - 5:02  
________________________________________
michel a écrit:
Journaliste d'origine saoudienne. Son nom fut cité dans les affaires Vernaillen et Goffinon. Il était en contact avec certains membres du WNP.

BR: Le seul lien qui existe entre ce journaliste et l'affaire Vernaillen (pas l'affaire Goffinon) est le véhicule Mazda brun coupé qui "aurait" été utilisé (la preuve n'est même pas rapportée) dans l'attentat Vernaillen.


Or, au moment des faits, le dit véhicule avait fait l'objet d'une escroquerie à l'assurance et ce par Faes lui-même de telle sorte que ce véhicule se trouvait dans les mains de Zaïrois. Ce véhicule a alors été volé av. Louise, alors qu'il était à l'arrêt, moteur en marche et que le conducteur se trouvait dans une agence de voyage.

Ce petit fait divers démontre bien comment travaillent les enquêteurs et cela me fait dire: Qu'est-ce que ce Faes vient faire dans ces affaires? Si ce n'est de créer encore des nouvelles pistes inutiles...

comme vous voyez : pistes inutile  declare -t il mais très interessant car TROOOOP de Zairois ds cette affaire

mais aussi BVD, Piav. ,Beau site , rue Lessbroussart(audi 100), et en face les bureaux de van wijck en failitte en févr 1982 début des attaques des magasin par WNP parce que leur financier n'est plus là ??? et vol du pigot de voiture du cabinet  minist GOOR  ou latinus avait voulu travailler ???
Revenir en haut Aller en bas
KNombre de messages : 8134
Date d'inscription : 15/02/2009

MessageSujet: Re: INDEX des COINCIDENCES   Ven 27 Mai 2016 - 17:51

il se peut que c'est FUTULA

car: Welkommin:

Citation :
Sujet: Re: Al Ajjaz, Faes  Dim 2 Déc 2007 - 16:43  
________________________________________
Etrange aussi, la ressemblance entre le "voleur" de la voiture

et le PR 19...

De morgen 09-04-1999
DOUGLAS DE CONINCK

Was de man die eind 1981 de auto stal waarmee een aanslag werd gepleegd op rijkswachtmajoor Herman Vernaillen een later lid van de Bende van Nijvel? De Morgen kwam in het bezit van een bijna achttien jaar oude robotfoto die opvallende gelijkenissen vertoont met de momenteel in het hele land verspreide 'foto 19' van een van de schutters van de Bende. Indien het om dezelfde man gaat, is er voor de speurders in Charleroi opnieuw reden om zich te interesseren voor het duo Madani Bouhouche en Robert Beijer. Toen waren ze hardwerkende leden van de Brusselse BOB, later werden ze gangsters. Maar cumuleren was mogelijk.
Wat Futula Bonza die namiddag doet, is niet slim. Hij parkeert de grijze Mazda 626 in dubbele file en met de sleutels op het contact voor het kantoor van Air Zaïre op de Louizalaan in Brussel. Wanneer hij weer buitenkomt, is de auto weg. Het is 16 september 1981.

Raphaël D., de uitbater van een aanpalende winkel, heeft nog geroepen. "Het is een plaag, mijnheer." Hij gluurt vaak vanuit zijn etalage geërgerd naar de met ronkende motor achtergelaten auto's en mompelt dan: "Stomkop". Deze keer heeft hij tenminste het gezicht van de dief gezien.

26 oktober 1981, Hekelgem, iets na middernacht. Er wordt aangebeld bij Herman Vernaillen, luitenant-kolonel en grote baas van het rijkswachtdistrict Brussel. De majoor springt in zijn kamerjas, maakt licht in het salon en in de hal en schuift naast de voordeur een gordijntje open: "Wie daar?"

Het antwoord is een oorverdovend salvo van kogels. De majoor gooit zich op de grond. Twee minuten lang blijven de schutters mikken om te doden. Dat lukt niet. Vernaillen wordt wel geraakt aan zijn rug, maar weet op handen en voeten het salon te bereiken. Zijn echtgenote krijgt een kogel in de buik. Zij zal voor 40 procent invalide blijven. De majoor kan zelf de hulpdiensten bellen. Voor hij in de ziekenwagen stapt, roept hij: "Verwittig Goffinon en bescherm hem!"

Vernaillen had er bewogen tijden op zitten. Samen met adjudant Guy Goffinon had hij zich vastgebeten in de zaak-François. Als nummer één van het Nationaal Bureau voor Drugsbestrijding (NBD) had rijkswachtcommandant Léon François Amerikaanse - maar in België verboden - opsporingstechnieken uitgeprobeerd. Hij was zelf drugs beginnen verhandelen "om in het milieu te infiltreren". Het draaide uit op een catastrofe. Volgens de ene verloor François tientallen miljoenen aan drugsbaronnen, volgens de andere "verdiende" hij die en deed hij het geld verdwijnen. Erg duidelijk werd het nooit.

Toenmalig rijkswachtbaas Fernand Beaurir had François altijd door dik en dun gesteund en ging ervan uit dat Vernaillen alles vakkundig onder de mat zou vegen. Dat deed hij, voor zover bekend, niet. Hij kreeg last met zijn superieuren. Niet alleen daarom riep hij die nacht om bescherming voor Goffinon. Twee weken eerder was de koffer van diens dienstauto ontploft. Hij zat er zelf niet in, maar de daders dachten blijkbaar van wel. Het bompakket explodeerde maar half: de explosieven niet, het telegeleide ontstekingsmechanisme wel. Speurders spraken van "beginnende professionals".

Er waren nog meer bizarre dingen gebeurd. Op 27 maart waren twee leden van de BOB betrapt toen ze met gesofisticeerd materiaal twee collega's afluisterden die een getuige in de zaak-François zaten te verhoren. Vernaillen was razend toen hij hoorde dat zijn vervanger op het district sprak van een "incidentje" waar hij liever geen gevolg aan gaf. De afluisterende BOB'ers heetten Robert Beijer en Madani Bouhouche. Vernaillen liet een verslag opstellen. Beijer kreeg op 1 oktober 1981 te horen dat hij voor zes dagen werd geschorst. De sanctie ging in op 12 oktober. Eén dag na de bom in de auto.

In verband met de bom was een man gearresteerd: Jean-François Buslik, tipgever van de Amerikaanse Drugs Enforcement Agency (DEA). Daardoor kon men denken dat dit iets te maken had met de zaak-François. De DEA had altijd samengewerkt met de NBD. Buslik was de man die in een Tandy-winkel speciale batterijtjes had gekocht voor het ontstekingsmechanisme. Een van de BOB'ers die Buslik ging oppakken was... Bouhouche, de afluisteraar. Tijdens het verhoor van Buslik stelde Vernaillen weer iets abnormaals vast: Bouhouche kende zijn arrestant blijkbaar goed. Buslik, bleek later, was de peter van zijn zoon. Vernaillen verwijderde Bouhouche uit het onderzoek. Het was toen 24 oktober. Eén dag voor de aanslag.
**********************
L'article de De Coninck est en effet très intéressant, de même que l'intervention de "K".

A ce sujet, voici un extrait d'un livre plus ancien (1987) : " Kirschen et Co " (EPO)

L'industriel Alfred Vlassenroot, une autre relation de Cams (note : voir le fil à son sujet sur ce site), est aussi un self-made-man ( ... ) Vlassenroot sera à son tour retrouvé à Uccle, dans sa Mercedes ; il a également été assassiné ( ... ) les malfaiteurs sont identifiés comme étant deux collaborateurs d'un bureau de détectives, le cabinet De Vos, qui est dirigé par Herman Van Herzele ( ... ) Certains font le recoupement entre le détective privé et la collaboratrice directe du "journaliste" arabe, Al Ajjah Faez. Un personnage bien étrange !

C'est avec sa Mazda (super-chère) qu'un attentat a été commis le 25 octobre 1981, visant le colonel de gendarmerie Vernaillen, chargé à l'époque de l'enquête à propos de l'affaire François ( ... ) le véhicule avait été déclaré comme ayant été volé. A la mi-85, ce même Faez fut condamné en première instance à deux mois de prison avec sursis. La cause de cette condamnation était une tentative d'escroquerie à l'encontre e la compagnie d'assurances, au moyen de déclarations mensongères à propos de vols de voitures. L'un des inculpés dans cette affaire, le garagiste bruxellois Dehaut, avait déjà été inculpé dans le passé pour traffic de drogue avec des Zaïrois. Dehaut est également en contact avec un américain, soupçonné pendant quelque temps de complicité dans la tentative d'assassinat d'un memebre de la BSR, un certain Goffinon, collaborateur du colonel Vernaillen dans son enquête. Faez fut également lié dans le passé à des membres du WNP ( ... )

-------------------------------------

Op 28 oktober 1981 wordt in de parkeergarage van de UCL-campus in Woluwe de wagen teruggevonden waarmee de dolle schutters naar Hekelgem zijn gereden. Het is de Mazda 626 die Fatula Bonza kwijtspeelde in de Louizalaan. Het bewijs dat dit dé auto is, bestaat uit een kogelhuls van het merk Sako (kaliber 222 Remington Magnum). Het is zeldzame en razend gevaarlijke munitie, die in 1981 in België alleen gebruikt wordt door de Groep Dyane, de speciale gevechtseenheid van de rijkswacht. De huls is onder een zetel in de auto achtergebleven. In en rond het huis van Vernaillen zijn negen dergelijke hulzen teruggevonden. In de koffer van de Mazda vinden de speurders ook speciale kleefband die gebruikt is bij het plaatsen van de bom in de auto van Goffinon.

Vingerafdrukken worden in de auto niet gevonden. De Mazda is vakkundig 'bewerkt'. De nummerplaten zijn verwijderd, binnen- en buitenkant zijn onder handen genomen met peper en een brandblusapparaat. In het dak is wel een gaatje geboord, en de autoradio is verdwenen. Het gaatje is even groot en zit op dezelfde plaats als bij de met antennes uitgeruste wagens van de Groep Dyane. Daar is enkele maanden eerder een boordradio gestolen. De rekening lijkt snel gemaakt: de daders komen uit het eigen korps en luisterden die nacht de rijkswacht af.

Jaren verstrijken. De aanslag op Vernaillen voegt zich samen met die op Goffinon, een spectaculaire wapenroof bij de Groep Dyane en last but not least de Bende van Nijvel toe aan de grote criminele enigma's van de jaren tachtig. Veel wijst in de richting van ontspoorde rijkswachters, maar onderzoeken worden slecht uitgevoerd en vasthoudende speurders worden uitgerangeerd. Wie het met die gang van zaken niet eens is, krijgt te horen dat hij in complotten gelooft. François krijgt een belachelijk milde straf. Vernaillen wordt uitgerangeerd omdat hij op kosten van de rijkswacht een BMW liet verbouwen voor zijn dochter. "Iedereen deed dat, maar ik word gepakt", verdedigt de majoor zich zwakjes.

Op 1 april 1983 verlaten Bouhouche en Beijer de rijkswacht. In de jaren daarna komen de verhalen. Ze leunden nauw aan bij de terreurgroep Front de la Jeunesse. Voor justitie worden ze pas verdacht na de moord op wapeningenieur Juan Mendez van FN. Die moord wordt gelieerd met de wapens van de Bende. Later wordt het duo ook beschuldigd van de moorden op een Libanees in 1989 in Antwerpen, en op Sabena-veiligheidsagent Francis Zwarts in 1982.

In de marge van de zaak-Mendez begint de Nijvelse onderzoeksrechter Yves Hennart zich vanaf 1990 te interesseren voor de aanslag op Vernaillen. Hij verdenkt Bouhouche en Beijer. Er zijn nieuwe elementen. Van de Clarion-autoradio die oorspronkelijk in de Mazda 626 zat, is een identiek exemplaar aangetroffen in de jeep van Bouhouche. Hij heeft het serienummer weggekrabd, waardoor niet met zekerheid kan worden gezegd of het om dezelfde radio gaat. Een andere auto van Bouhouche wordt in 1987 teruggevonden in de parkeergarage van de campus van de UCL - dezelfde plek waar de Mazda werd achtergelaten.

Eén essentieel element pleit in het voordeel van Bouhouche en Beijer. Met een Colt AR15 bezaten ze in 1981 wel wapens waarmee exploderende 9 mm. kogels konden worden afgevuurd, maar volgens ballistisch expert Dery ging het bij de aanslag op Vernaillen om een ander wapen: een Armalite AR18. Pas tien jaar na de feiten blijkt dat er wel degelijk met een Colt geschoten is (zie kader).

De eigenaar van de Mazda 626 is de Syriër Faez Al Ajjaz. Hij is vaak in verband gebracht met Westland New Post, een neonazistische groep waarvan in 1980 blijkt dat ze in de Staatsveiligheid heeft geïnfiltreerd en wist in te breken bij het hoofdkwartier van de Navo in Evere. Toeval, misschien. Het is nooit helemaal duidelijk geworden hoe de wagen bij Futula Bonza is terechtgekomen. De Zaïrees zegt dat hij de auto huurde van garagist André Dehaut uit Vorst. Daar liet Al Ajjaz zijn auto onderhouden. De Syriër zegt dat Dehaut in het geniep een dubbel maakte van de autosleutel, en de wagen "liet stelen". De correctionele rechtbank van Brussel doet de hele kwestie op 25 juni 1985 af als een banaal geval van verzekeringsfraude. De Mazda is stomweg twee keer gestolen, luidt het dan: eerst op vraag van Dehaut, daarna door een onbekende.

Eén zekerheid is er wel. Raphaël D., de winkelier, had de onbekende gezien. Hij was een en al bereidwilligheid toen de speurders hem vroegen om de man te beschrijven - er moest maar eens iets ondernomen worden tegen die vermetele autodieven. D. was zo zeker van zijn stuk dat hij ermee instemde om een robotfoto te laten tekenen. Die robotfoto is destijds vergeleken met de tronies van alle verdachten van de aanslag op Vernaillen, maar zonder resultaat. Bouhouche en Beijer lijken in elk geval absoluut niet op de man met "magere lichaamsbouw", "kort blond à ros haar" heeft en "plusminus 27 jaar" is.

Nu pas, zovele jaren later, kan de foto misschien van belang worden. Op 19 oktober 1998 verspreidden onderzoeksrechters Raynal en Lacroix uit Charleroi vijf nieuwe robotfoto's van leden van de Bende van Nijvel. Ze kwamen tot stand met geavanceerde technieken. Ze tonen de gezichten van de Bende-leden zoals ze werden onthouden door mensen die in grootwarenhuizen dekking zochten tijdens dodelijke raids die tussen 1982 en 1985 minstens achtentwintig levens kostten. Sommige getuigen van toen werden onder hypnose gebracht om zich de gezichten zo scherp mogelijk te memoriseren. Dat is onder meer gebeurd met foto 19. Die toont een man een hoedje en een hoog opgetrokken kraag. De gelijkenissen met de robotfoto van de Mazda-dief zijn treffend: dezelfde bril, dezelfde haarsnit, dezelfde wenkbrauwen, dezelfde ingevallen wangen.

Een robotfoto mag niet worden bekeken als een foto. In 1981 moest Raphaël D. kiezen uit ruime collecties ogen, voorhoofden, kapsels, monden, oren, neuzen, etc... Dat kan verklaren waarom het ene voorhoofd groter is dan het andere. Een snor kan groeien. Foto 19 dateert trouwens van 1985, vier jaar later. Eén ding klopt niet. Raphaël D. schatte de autodief 1,75 meter groot. Foto 19 toont de veelbesproken 'reus' van de Bende. Die mat zeker 1,90 meter.

"Maar de gelijkenissen zijn inderdaad frappant", bevestigt de Bergense advocaat-generaal Michaux, een van de huidige leiders van het Bende-onderzoek. "Onlangs hebben wij de winkelier laten verhoren. Hij beaamde de zeer treffende gelijkenissen met foto 19 en zei ons dat hij helemaal niet zeker was van de lengte van de autodief. Hij bekeek die man pas aandachtig toen hij al achter het stuur zat. Het zou dus kunnen - met de nadruk op zóú. We weten niet wie die Mazda stal en kunnen niet veel meer doen dan vaststellen dat het wel eens om dezelfde man zou kunnen gaan. Van Beijer zijn we wel vrij zeker dat die met de Bende niets te maken heeft. Voor de andere bekende personen zoeken wij verder. En het dossier-Vernaillen is er, zoals u weet, één dat ons nog steeds interesseert, ook al zijn we er niet voor bevoegd."


Opvallende gelijkenissen tussen uit 1981 daterende robotfoto in zaak-Vernaillen en schutter Bende van Nijvel
Revenir en haut Aller en bas
KNombre de messages : 8134
Date d'inscription : 15/02/2009

MessageSujet: Re: INDEX des COINCIDENCES   Ven 27 Mai 2016 - 18:09

Mero , tient toi bien  le garage MAZDA de DEHAUT devait être à Forest dixit larticle

il y a maintenant un garage Mazda à FOREST tout près de l'usine Audi


là donc où l'usine VW était et où fut volé le passat neuve le soir de la querelle entre les barbiers !

sait on jamais que c'est le même endoit depuis 30 ans de proprio à proprio ???

le monde est petit ....
Revenir en haut Aller en bas
KNombre de messages : 8134
Date d'inscription : 15/02/2009

MessageSujet: Re: INDEX des COINCIDENCES   Ven 27 Mai 2016 - 18:18

Citation :
De Zaïrees zegt dat hij de auto huurde van garagist André Dehaut uit Vorst. Daar liet Al Ajjaz zijn auto onderhouden. De Syriër zegt dat Dehaut in het geniep een dubbel maakte van de autosleutel, en de wagen "liet stelen". De correctionele rechtbank van Brussel doet de hele kwestie op 25 juni 1985 af als een banaal geval van verzekeringsfraude. De Mazda is stomweg twee keer gestolen, luidt het dan: eerst op vraag van Dehaut, daarna door een onbekende.


mais pipo car je pense que la voiture peut avoir été caché au parking beau site aussi , c'est plus proche!

meme deux fois:

1.cacher pour le vol à l'assurance beau site que deha.ut gerait comme administrateur == con-cierge!
2 sortie direction air zaire
3 vol Air Zaire
4 retour ds sa cache beau site !
Revenir en haut Aller en bas
Contenu sponsorisé
MessageSujet: Re: INDEX des COINCIDENCES   

Revenir en haut Aller en bas
 
INDEX des COINCIDENCES
Revenir en haut 
Page 4 sur 4Aller à la page : Précédent  1, 2, 3, 4
 Sujets similaires
-
» Index des recettes de "Cuisine d'ici et d'ailleurs"
» Index des minéraux par ordre alphabétique
» la bible et l'index.
» Ouvrages mis à L'INDEX de l'Église
» Index

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
les tueries du Brabant :: DIVERS :: Les inclassables-
Sauter vers: